Karaman Belediyesi’nin modern projelerinden birisi olan ve ünlü Türk denizcisi Piri Reis’in adını taşıyan Piri Reis Parkı inşası tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yapımına devam edilen Piri Reis Parkı hakkında detaylı bilgiler verdi. Parkın, Karaman için modern bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Çalışkan şunları kaydetti:

  “Ramazan Bayramı öncesinde yüklenici firmayla park yapımı için sözleşme imzaladık ve yer teslimi yaptık. Karamanlı ve önemli şahsiyetlerden olan Piri Reis’in ismini verdiğimiz bu park, son derece modern ve fonksiyonel bir görünümde olacak. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Diğer yandan Ereğli-Karaman girişinde yaptığımız bu park, dışardan gelen misafirlerimizin nazarında Karaman’a önemli bir imaj kazandıracağını düşünüyorum.”

  “20 Bin Metrekare Üzerinde Güzide Bir Park Olacak”

   Piri Reis Parkı’nın bu yıl içinde yapımının tamamlanacağını ifade eden Başkan Çalışkan:“20 bin metre alana sahip olan park inşallah bu yıl içerisinde Karaman’ın hizmetine sunulacaktır. Park içerisinde; spor sahaları, 250 metrekarelik fıskiyeli dev bir havuz, pergoleler, kamelyalar, fitness alanı, kafeterya ve gemi tasvirli şekilde planlanan çocuk Oyun gurubu yer alacak. Piri Reis parkı sahip olduğu özelliklerle Karamanın en modern parklarından birisi olacaktır” dedi.