*Karaman belediye Başkanı Kamil Uğurlu, "Karaman’ın Piri Reis Vadisi Projesi Türkiye'de ilk defa uygulanan, şehircilikte devrim niteliğinde bir projedir" dedi.
Mehmet Ali Topcu -ROTTERDAM 
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, “Karaman’ın Piri Reis Vadisi Projesi Türkiye'de ilk defa uygulanan, şehircilikte devrim niteliğinde bir projedir” dedi.
Piri Reis Vadisi Projesi’nin tanıtımı için Hollanda’ya gelen Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’ya beraberinde, TOKİ Başkan Danışmanı Hilmi Tutar, Karaman Belediyesi Meclis Üyeleri Yunus Gök, Yakup Coşkun, Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ali Türedi ve ajans sorumlusu Mustafa Kurşun eşlik ettiler.
Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Rotterdam Kocatepe Camii toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda gurbetçilerimize hitaben konuşan Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu , 08 Ekim – 07 Aralık 2012 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek olan Piri Reis Vadisi Projesi’nin, Karaman'ın geçmişindeki en pahalı ve en önemli yatırımlarından biri olduğunu belirtti.
-“Piri Reis Vadisi, hem oturmak hem de yatırım için uygun”-
Toplam bin 728 konut planlandığını ve şimdiye kadar Karaman'da görülmemiş çevre düzenlemesiyle birlikte bu konutların halkımıza sunulacağını ifade eden Uğurlu, "İlimizde gerçekleştirilecek olan Piri Reis projesi kentin çehresine önemli bir boyut kazandıracak. Toplu konutun (TOKİ) yaptığı uygulamalar içinde de önemli bir yere sahip olacak proje. Piri Reis Vadisi Türkiye genelinde yenilikler getiriyor. Bilindiği gibi şehir merkezleri genellikle kamu binalarının ağırlıklı ve yeşilin az olduğu bir durum olarak planlanır. Biz çok değişik bir planlamayla şehir içinde kent ormanı teşekkül ettiriyoruz. Kent ormanının içinde sosyal donatı binaları planlıyoruz, kamu yatırımlarını da bu planlamanın etrafında oluşturuyoruz. Biz Piri Reis Vadisi'ni hem oturmak için son derece uygun bir yer olarak hem de yatırım için kendisini devamlı farklı bir değer katan planlama olarak görüyoruz.” dedi.




-“Ödemeler Halkbank’a yapılacak”-
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ödemeler konusunda şunları söyledi: “Ön talep tutarı ödemeleri Halkbank’a yapılacak olup, ön talep tutarı peşinata dahil ediliyor. Ön talep tutarı düşüldükten sonra arta kalan peşinat tutarı, konutların teslim edilmesine 2 ay kala, sözleşme yapıldığında ödenecektir. Konutlar için 20.000 TL başvuru bedeli olarak alınacak. Sözleşme imzalama aşamasında konut alıcılarından konut bedelinin % 25’i (başvuru bedeli 20.000 TL düşüldükten sonra kalan tutar) tahsil edilerek, borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranına göre artırılacak. İlk taksit ödemesi Sözleşme tarihini takip eden 4.ay itibariyle yapılacaktır. Daha detaylı bilgi için http://www.karaman.bel.tr sitemiz ziyaret edilebilir.”
Türkiye genelinde 81 il 2466 şantiyede 560 bin konut rakamına ulaşıldığının altını çizen TOKİ Başkan Danışmanı Hilmi Tutar, Karaman Piri Reis Vadisi Projesi'nde, “Karaman Belediyesi geçmişte bize bir kaç tane proje sundu. Bunlarla ilgili 2010 yılından bu yana ön tespit ve fizibilite çalışmalarını yapmaya başladık. Doğukışla'da yapılacak olan Piri Reis Projesi için 2012 yılının Haziran ayında Karaman Belediyesi ile protokol imzaladık" diye konuştu.
-“Karaman'ı bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz”-
Tutar, şunları söyledi: “Piri Reis projesinde toplam bin 728 civarında konut yapmayı planlıyoruz. Proje genelinin alanı yaklaşık 50 hektar. Burada konutlar farklı tiplerde ve metrajlarda yapılacak. Normal konutlar olarak 3+1(175.48 m2), özel konutlar olarak 4+1, hatta 6+1(395.00 m2) sunuşlarımız olacak. Teras evler adıyla son derece konforlu villalarımız olacak. Projenin uygulanacağı alanın büyük bir kısmı belediyemizin uhdesinde, hak sahipleri de var, fakat bunlar çok az. Biz hak sahibi olan insanlarla konuşup anlaşıp onlara buradan konut vermeyi düşünüyoruz. Yani onların mülkünü istimlak edip bu projenin dışında tutmak gibi bir niyetimiz yok. Bu proje ile Karaman'ı bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Piri Reis Projesi bir dönüşüm projesi değil, çünkü mülkiyet belediyenin. Bu projenin bir tarafı TOKİ'dir, bir tarafı Karaman Belediyesi'dir. Bizim Karamanlı veya başka illerden gurbetçi vatandaşlarımızdan isteğimiz, bizlere itibar etmeleri ve talep süresince ilgili bankaya gidip müracaat etmeleridir. Satışlar tamamen bankalar kanalıyla yapılacaktır, başka kesinlikle aracı yoktur.” 
Projenin Hollanda’daki vatandaşlarımıza tanıtım konusunda yardımcı olan Hollanda Karamanlılar Vakfı (HOKAV) adına Başkan Uğur Şen, Hollanda’da yaşayan hemşerilerimize her konuda yardımcı olmak için çalışmalar yapıyoruz. Piri Reis Vadisi projesi, geleceği olan bir proje, hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu beraberindeki heyetle birlikte  Rotterdam, Amsterdam ve Utrecht kentlerinde gerçekleştirdiği ‘Piri Reis Vadisi Projesi'ni ayrıca  Almanya ve Belçika’da da gurbetçilerimize anlatacak.