Karaman Belediyesi’nin, Karaman’ın çehresini değiştirecek olan büyük projelerinden biri olan ve 3 kez ihalesi iptal olan Piri Reis Vadisi Projesi, Mayıs ayında ihale edilerek Temmuz ayında ihalesi onaylanmıştı. Piri Reis Vadisi Projesinde, projeyi alan firma ile TOKİ arasında bugün Ankara da sözleşme imzalanacak.

Karaman tarihinin en büyük projelerinden olan Piri Reis Vadisi Projesi ihalesi geçen ay tamamlanmıştı. Bütün pürüzlerin giderilmesiyle birlikte bugün Ankara’da sözleşme imzalanacak. TOKİ ile yüklenici firma arasında yapılacak olan sözleşmeye Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da katılacak. Konu ile ilgili açıklamalara bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, ‘’1728 konuttan oluşan, sosyal yaşam imkânlarının oldukça geniş olduğu ve üst düzey teknolojinin kullanılarak yapılacak olan projenin Karaman’da hayata geçmesi için büyük çaba harcadık. 10 Ağustos tarihinde TOKİ ihaleyi kazanan firmaya son çağrısını gerçekleştirdi. Bugün ise TOKİ ile ihaleyi kazanan firma arasında sözleşme imzalanacak ve işin büyük bölümü tamamlanmış olacak. Sonra ise biz üstlenici firma ile görüşüp, Karaman’da Piri Reis Vadisi projesinin temel atma törenini bir plan çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Bu büyük proje Karamanımıza hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.
Ayrıca Başkan Çalışkan “ TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz bu tarihi projenin bir kaç kez çeşitli nedenlerle ertelenmişti. Artık şimdi temel atılarak Karaman halkının hizmetine girecek’’ dedi.

“TOKİ’nin En Prestijli Projesi”

Projenin TOKİ’nin en prestijli projelerinden olduğunu vurgulayan Başkan Çalışkan “ 1700 nitelikli konuttan oluşan ve 50 hektarlık bir alanda, yeşil dokuya sahip olacak olan bu büyük yatırım Karaman’ın çehresini değiştirecek. 272 normal daire, 166 adet özel konut, 12 adet teras villa, alışveriş merkezleri, otoparkları, spor kompleksleri yeşil alanları sunî göletleri ile şehrin doğusuna renk katacak.” dedi.
“Birinci Etap 460 Konut”
Piri Reis Vadisi Şehrin cazibe merkezlerinden birisi olacak. Birinci etap ihalesinde 460 konut bulunuyor. Bu yıl içinde temeli atılarak inşaatına başlanacak olan önemli projenin yapım süresi 24 ay olarak belirlendi.
TOKİ tarafından gerçekleştirilen projenin ihalesini iki ortaklı bir konsersiyum aldı. Karaman Belediyesi böylelikle “Olmaz Denilen Bir Rüyayı” gerçekleştirecek.
Piri Reis Vadisi Projesi inşaatına bu ay sonunda ya da Eylül ayı başlarında başlanması bekleniyor.