Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) kentsel dönüşüm programı çerçevesinde Doğukışla'da yapılacak Piri Reis Vadisi'nin şartları belli oldu. 

İşte Şartlar;

Karaman Belediye Başkanlığı ile T.C.Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile TOKİ Karaman Merkez Doğukışla Projesi kapsamında, 

ÖK tipi, 800 adet, brüt 177,38 m2 Özel konut için,
ÖKD tipi, 40 adet, brüt 262,85 m2 Özel Dubleks konut için,
NK tipi, 816 adet, brüt 175,48 m2 Normal konut için,
TV tipi, 72 adet, brüt 395 m2 Teras Villa için başvuru işlemleri banka şubesine yapılacaktır.


Satışa sunulan konutlar için hane halkı adına, yani kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına, ancak tek bir başvuruda bulunabilecektir. Birden fazla başvuruda bulunan ya da hane halkının diğer fertleri tarafından başvuruda bulunulduğu taktirde tüm konut talepleri geçersiz sayılacak, konut satın alma hakkı kazanılmış ise haklarını kaybedecektir. (Aynı hanede yaşayan 18 yaşından büyük çocukların kendi adlarına başvuru yapabilecektir.)

Bu şartlar için, başvuru sahiplerinin “Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi” Belgesi ile imza altına alınmış beyanları esas alınacaktır. Bir hane halkı adına yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına bir adet başvuru yapılabilecektir.

Başvuru sahiplerinden hazırlayacağı belgeler:

Fotoğraflı nüfus cüzdanı ( aslı görülerek fotokopisi),
Başvuruların vekaleten yapılması durumunda, satışlarla ilgili tüm belgeleri düzenleme, imzalama, beyan ve taahhütlerde bulunma yetkisini içeren vekaletname,
T.C. Kimlik numarası,

Yapılacak başvuru sırasında tüm bilgiler eksiksiz doldurulacak, başvuru sahipleri başvuru bedeli olarak 20.000.-TL, yatıracaktır.

Başvuru işlemleri 08 Ekim – 07 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. 




* Yukarıdaki tabloda yer alan fiyatlar tahmini ortalama konut satış bedelleridir. Belediyece yeterli talep sağlandığı takdirde, daha sonra herbir konut için ayrı ayrı belirlenecek şerefiyeli konut satış fiyatları Belediye'ye bildirilerek,  bu fiyatlar üzerinden  haksahipleri ile gayrimenkul satış sözleşmesi imzalanacaktır.
** Belediyeye bildirilen tahmini ortalama konut satış fiyatları ile daha sonra belirlenecek şerefiyeli konut satış fiyatları arasında fiyat farkı oluşması halinde, konut hak sahiplerinin bilgilendirilmesi belediye yükümlülüğündedir.
*** Ortalama tahmini konut satış bedellerine  KDV vb. vergiler ile, Banka Komisyonu (BSMV ile birlikte) dahil edilmemiştir. Bu tutarlar alıcıya aittir.
"**** Konutlar için 20.000,00 TL Başvuru bedeli olarak alınacak, sözleşme imzalama aşamasında konut alıcılarından konut bedelinin % 25'İ (başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar) tahsil edilerek, borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda  iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranına göre artırılacaktır. İlk taksit ödemesi Sözleşme tarihini takip eden 4.ay itibariyle yapılacaktır. "
******Satın alınan bağımsız bölümün m² büyüklüğünde proje tiplerindeki ölçüler esastır.