Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) en önemli komisyonu olan plan ve bütçe komisyonu başkanlığına Karaman Milletvekili Lütfi Elvan tekrar seçildi.


24. Dönem Parlamentosu komisyon oluşumları sırasında Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olan Elvan, 23. Dönemde Türkiye-AB karma parlamento komisyonu eşbaşkanlığı gibi önemli bir görevi üstlenmiş ve başarı ile yürütmüştü.

Karaman için de çok önemli hizmet ve kazanımları olan Elvan görev süresi boyunca Hükümet bütçesinin dengesi ve yatırımlardaki verimlilik açısından başarılı çalışmalara imza atmıştı.

Elvan’ı plan ve bütçe komisyon başkanlığına tekrar seçilmesinden dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.



Lütfi Elvan Kimdir?
Lütfi Elvan, 12 Mart 1962'de Karaman Ermenek'te doğdu. 

Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'ni bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesi'nde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesi'nde ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı.

Etibank'ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. DPT'de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, OECD kırsal kalkınma grubu başkan yardımcılığı, Avrupa Birliği eğitim ve gençlik merkezi yönetim kurulu başkanı ve AB müzakere izleme ve yönlendirme komitesi üyesi olarak görev yaptı.

23. Dönemde Karaman milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB karma parlamento komisyonu eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan dostluk grubu başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa işbirliği süreci Türkiye temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde plan ve bütçe komisyonu başkanı oldu. 08 Ekim 2013 tarihinde de görev süresinin dolması üzerine bu göreve tekrar seçildi.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babası.