ÖNDER Karaman Şubesi tarafından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlenen Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Yeni Türkiye ve Ortadoğu’nun geleceği” konulu konferans gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Çelik, Osmanlı Döneminden başlayarak günümüze kadar gelen ve hala Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunlar hakkında bilgi verdi. Çelik, Ortadoğu’da kan ve gözyaşının dinmediğini hatırlatarak, "100 senedir bu coğrafyada kan ve gözyaşı bitmemiştir. Uzakdoğu’da böyle savaş yok, sadece İslam ülkelerinde var" dedi.

Askerlerin yanında sivillerinde hayatını kaybettiğini vurgulayan Çelik, 1. Dünya Savaşı ve Osmanlı’nın savaşa girmesi ile ilgili de konuşarak, askerlerin parasını ödeyemeyecek durumda olunması nedeniyle zorunlu olarak Almanya ile birlikte savaşa girildiğini kaydetti. Çelik, Sevr Antlaşmasının da aslında Sultan Vahdettin tarafından imzalanmadığını, Sevr’in bir antlaşma olmadığını bir proje olduğunu vurguladı.

“TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL”
Çelik açıklamasında, “Tarihte hiç kimse bize sömürgeci diyemedi. Batılı tarihçilerin ortak görüşüdür ki Türkleri tarihten çıkarırsanız geriye tarih diye bir şey kalmaz. Osmanlı Devleti zamanında dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntısı derdi olan toplumlar bize bir heyet gönderirdi ve biz oraya asker gönderip dinine, ırkına, diline bakmaksızın zulmü engellerdik. Bizim ordumuz İstanbul’dan Viyana’ya giderken ne bir kadına ilişmiştir ne de bir bağdan üzüm yemiştir. Osmanlı Devleti tespihin imamesi gibidir, imame koparsa boncuklar dağılır o boncukları istediğin gibi şekillendirirsin. İslam ülkeleri bir imame arayışındadır. Yeni Türkiye bu yüzden rahat bırakılmıyor. İngilizler, Ruslar ve Türkler imparatorluklarını kaybetti. Fakat onlar bir şeyi kaybetmediler. İmparatorluk hafızalarını kaybetmediler. Biz hafızamızı kaybettik, bütün hadise bu” diye konuştu.

“57 İSLAM ÜLKESİNİN ÜMİDİ BİZİM MİLLETİMİZDİR”
Günümüz dünyasında elliden fazla İslam ülkesinin ümidinin ve umudunun kendi devletleri değil, Türkiye olduğuna işaret eden Çelik, şöyle devam etti:

"Bu nedenle 57 İslam ülkesi, mazlum ülkelerin ümidi bu nehrin, bu katarın lokomotifliğini bizim milletimizin yapmasıdır. Bu ırkçılık değildir, bin yıllık tarih bunu ispat etmiştir. Gençler, Kur’an, hadis ve akıldan oluşan sağlam bir temelle hareket etmesi gerekiyor. Akıllarını merdiven altı cemaatlere teslim etmesinler.”


Söyleşinin ardından Karaman Millet Vekili Dr. Recep Şeker, ÖNDER Şube Başkanı Mehmet Sarı ve İŞKUR İl Müdürü Kenan Ateş, Prof. Dr. Mehmet Çelik’e plaket ve hediye taktim etti.

ÖNDER Şube Başkanı Mehmet Sarı programla ilgili açıklamasında; ''Karaman Önder olarak alanında uzman isimleri halkımızla ve öğrenci kardeşlerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Karaman Önder eğitim ve kültür faaliyetlerimiz kapsamında önceden planladığımız bu konferansı da halkımızın yoğun katılımı ile güzel bir şekilde icra ettik. Hocamızın deyimiyle, bu konferans ısınma turlarıydı asıl maç için yine geleceğiz." diye ekledi.

Programı imza etkinliğinin ardından sona erdi.