Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeliğinden ayrılarak 24 Haziran 2013 tarihi itibariyle Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde göreve başlayan Prof. Dr. Kemal ESENGÜN’ün Karaman halkına veda mesajı aşağıdadır:

Çok Değerli Karaman Halkı,

2008 yılından beri görev yaptığım üniversitemden ve Karaman şehrinden ayrılmak bana karmaşık duygular yaşatıyor. Hüzün ve özlemi bir arada hissediyorum. Huzur ve bereket şehri olarak gördüğüm Karamanımızdan ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyorum.

Görev yaptığım 5 yıl içinde üniversite-şehir işbirliğinin en yakın tanıklarından biri oldum. Şehrin üniversitesine sahip çıkması beni hep gururlandırdı. Bu noktada; üniversitedeki çalışma hayatım boyunca bize destek veren başta Karaman Valiliğimiz olmak üzere bizimle işbirliği yapan tüm kurum ve kuruluşlara ve Karaman halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Gelecekte şehrimizin daha da büyüdüğünü görmek beni gururlandıracaktır. Tüm Karaman halkına sevgi dolu günler diliyorum.

En içten saygılarımla...
Prof. Dr. Kemal ESENGÜN
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi