Yükseköğretim Genel Kurulu 28 Mart 2013’te yaptığı yılın üçüncü toplantısında devlet üniversitelerine ait 18 fakülteye dekan ataması yaptı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanlığına da Rektör Yardımcısı ve Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Karataş atandı.


www.karamangundem.com ailesi olarak, sayın hocamıza yeni görevinde başarılar diler, hayırlı olması temennilerimizi iletiriz.

Prof. Dr. Mehmet Karataş Kimdir? 

1964 tarihinde Konya’nın Ilgın ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da, lisans eğitimini 1982-1986 yılları arasında Ankara Üniversitesi’nde tamamladı. 1986-1990 yıllarında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansını yaptı. 1987-1990 yıllarında Ankara Üniversitesi’nde uzman olarak çalıştı. 1990-1995 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı. Farklı üniversitelerde bölüm başkan yardımcılığı, bölüm başkanlığı, yönetim kurulu üyelikleri ve yüksekokul müdürlükleri görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer aldı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ve bir sivil toplum kuruluşunda Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı.