Mesleği gereği bayramlarda bile görevleri başında bulunan kamu çalışanlarıyla bayramlaşan Recep Konuk, kimsesiz çocuklar ve yaşlıları da unutmadı. 

Ramazan Bayramı dolayısıyla Karaman Polisevi’ndedüzenlenen resmi bayramlaşma programına katılan AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, il protokolüyle birlikte sırasıyla İl Jandarma Komutanlığı, Belediye İtfaiye Müdürlüğü, Sevgi Evleri ve Huzurevi’ni de ziyaret etti. Recep Konuk, Kazımkarabekir ilçesindeki bayramlaşma programına da katılarak vatandaşlar ve ilçe protokolüyle de bayramlaştı. 

Ramazan Bayramı dolayısıyla Karaman Valiliği’nin ev sahipliğinde,Polisevi’nderesmi bayramlaşma programı düzenlendi. Programa AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ve Recep Şeker, askeri ve mülki erkân, siyasi parti temsilcileri ve kamu kurum ve kuruluşların müdürleri de katıldı. Polisevi’ndeki bayramlaşma sonrası Recep Konuk ve beraberindeki protokol sırasıyla İl Jandarma Komutanlığı, Belediye İtfaiye Müdürlüğü, Sevgi Evleri ve Huzurevi’ni de ziyaret ettiler. Recep Konuk Kazımkarabekir ilçesindeki bayramlaşma programına da katılarak ilçe protokolü ve vatandaşlarla da bayramlaştı. 

Recep Konuk, Bayram Nöbetindeki Çalışanlarla Bayramlaştı
Emniyet Müdürlüğü çalışanları ile Polisevi’ndeki programda bayramlaşan AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ve il yöneticileri, mesleği gereği bayramlarda bile görevlerinin başında bulunan kamu kurum çalışanlarından İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli personeli ve Belediye İtfaiye Müdürlüğü’ndeki itfaiyecileri de ziyaret ederek çalışanlarla tek tek bayramlaştı. Recep Konuk, Karamanlıların daha huzurlu bir bayram geçirmesi için birbirinden kutsal meslekleri ifa eden ve fedakârca görevlerinin başında olan çalışanların bayramını kutladığını ifade etti. Konuk, “Çoğu vatandaşın ailesiyle ve sevdikleriyle bayram kutladığı bu özel günlerde bile bizim güvenliğimiz ve huzurlu bir bayram geçirmemiz için fedakârca görevlerinizin başında bulunmak durumunda olduğunuz sizler, her biri birbirinden kutsal görevler ifa ediyorsunuz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Her birinizin bayramını ayrı ayrı kutluyorum” dedi.


Konuk, Kimsesiz Çocuklar ve Yaşlılarla da Bayramlaştı
Bayramın ilk günü görevleri başında bulunan polis, asker ve itfaiye çalışanlarının ardından Sevgi Evleri’nde kalan kimsesiz çocuklar ve Huzurevi’ndeki yaşlıları da ziyaret eden Recep Konuk ve beraberindekiler burada da kimsesiz çocuklar ve yaşlılarla bayramlaştı. Sevgi Evleri’ndeki çocuklarla tek tek ilgilenen Recep Konuk, himayesi ve koruması altındaki insanlara, insanlık onuruna yaraşır bir hayat standardı sunmanın devletin asli görevlerinden olduğunuifade etti. Verdikleri çeşitli hediyelerle çocukları sevindiren Konuk, AK Parti hükümetleri döneminde bakıma ve korunmaya muhtaç olan insanlara verilen hizmet çeşidi ve kalitesinin artırdığını ve bu konudaki gayretlerin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini belirtti. Bu arada Recep Konuk ve Karaman il protokolü ve yöneticilerinin elinden hediyelerini alan çocukların sevinçleri de görülmeye değerdi. 

Sevgi Evleri’nden sonra Huzurevinde kalan yaşlıları da ziyaret eden Recep Konuk ve il protokol heyeti burada da ailelerinden ayrı bayram geçiren yaşlılarla bayramlaştı. Yaşlıların ellerini öpen ve tek tek hal hatır soran Recep Konuk’un dinlediği hayat hikayelerinden etkilendiği ve duygulandığı da gözlerden kaçmadı. Bizim inancımızda ve kültürümüzde ana babaya saygı ve hürmet vardır diyen Recep Konuk, “Hayata dair tecrübe ve birikimlerine her zaman ihtiyaç duyduğumuz yaşlılarımıza sahip çıkmak bütün toplumun görevleri arasındadır. Böyle bir günde Huzurevi’nde kalan yaşlılarımızı unutmak olmazdı. Bu ziyaretle onların da gönlünü alarak yalnız olmadıklarını hissettirmek ve hayır dualarını almak bizim için gururdur. Yaşlılarımızı ana babalarımızı sadece özel günlerde, bayramlarda değil her zaman ziyaret ederek yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bu vesile ile tüm yaşlılarımızın da bayramlarını kutluyorum” dedi.

Recep Konuk, Kazımkarabekir’deki Bayramlaşma Programına da Katıldı
Yoğun geçen programlarına Kazımkarabekir ilçesindeki bayramlaşma programına da katılarak devam eden Recep Konuk, burada da ilçe yöneticileri ve protokolünün yanı sıra vatandaşlarla bayramlaştı. Rahmet ve bereket ayı bir Ramazan’ı daha idrak edip, huzur ve güven içerisinde bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Recep Konuk, “Yaydığı manevi huzur iklimi ve bu ay vesilesiyle doyasıya teneffüs ettiğimiz hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma havasının Bayram ile birlikte ve bayramdan sonra da bizi, bizim ülkemizi terk etmemesini temenni ediyorum. Ramazan ayı münasebetiyle yaşadığımız bu manevi iklimin bizim coğrafyamızda ilelebet egemen olması en büyük temennimizdir. Bizim en önemli sorumluluklarımızdan birinin debu memlekette herkesin bayramı bayram gibi yaşayabilmesi adına çaba sarf etmek olduğu bilinciyle hem temennimiz hem de kesintisiz çaba ve gayretimizin bizim coğrafyamızın ve bizim milletimizin dünyanın en zengin, en müreffeh ülkesi ve milleti olması için olduğunu belirtmek isterim. Bayramların daha bir bayram gibi yaşanacağı, yokluk ve yoksulluğun belinin her yıl bir önceki yıla göre daha çok kırıldığı bir Türkiye hedefimize hızla ilerlediğimiz de aşikardır. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimin, üreticilerimizin, aziz milletimizin ve tüm inananların mübarek Ramazan bayramını tebrik eder, bu rahmet ve bereket günlerinin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.