Karaman Valisi Süleyman KAHRAMAN Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kahraman mesajında;''Vali KAHRAMAN yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; Ramazan ayının müjdecisi ve üç ayların başlangıcı olan Recep ayına ve mübarek Regaip Kandili'ne hep birlikte ulaşmış bulunuyoruz. İnsanların kurtuluşuna vesile olan, rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olduğu Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Geceleri gibi müstesna kandil gecelerinden ilki olan Regaip Kandilini bugün idrak edeceğiz. 

Bu vesile ile t
üm Karamanlı vatandaşlarımızın ve İslam Aleminin mübarek Regaip Kandil'ini en içten dileklerimle tebrik ederek,  Regaip Kandili’nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.''dedi.

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Uğurlu mesajında; “Yüce Allah'a sonsuz şükürler olsun ki, bir rahmet ve mağfiret mevsimi olan mübarek Üç Aylara kavuşmuş bulunuyoruz. “Üç Aylar” diye bildiğimiz bu gün ve geceler; Kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp kardeşlik ve hoşgörü duygularını zirveye çıkarttığı mübarek gün ve gecelerimizdir. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin mübarek Regaip Kandilini kutlarım.” dedi.


Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli'nin Mesajı :

     Üç aylar; Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içerisine alan feyizli ve bereketli bir maneviyat mevsimidir. Bu aylar dini duygularımızın yoğunluk kazandığı; merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerimizin doruk noktaya ulaştığı kutlu zaman dilimleridir”.
    ''Ramazan ayının müjdecisi ve üç ayların başlangıcı olan Recep ayına ve mübarek Regaip Kandili'ne ulaşmış bulunuyoruz. Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Geceleri gibi müstesna kandil gecelerinin yer aldığı üç aylar, milletimiz ve tüm İslam alemi için çok önemli ve faziletli zamanlardır. Regaib Kandili, Allah'ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Bu güzel günler ve geceler, insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmaktadır. Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, manevi ikliminden yararlanmalıyız. 
      Bu manevi olgunluğu fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, dargınlık ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, toplum olarak birbirimize kenetlenip birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, sevgi ve saygı ortamının oluşmasına, birlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki değerlerimizin tekrar yeşermesine çaba göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin Regaib Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını niyaz ediyorum.'' 



Ak Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk ANKARALI, Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 
Başkan Ankaralı, üç ayların manevi iklimine girmenin ve Regaip Kandili'ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
 
Ankaralı mesajında, "Bilindiği üzere; Regaip, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, onu elde etmek, bol ihsan, çok değerli hediyeler gibi anlamlara gelmektedir. Böylesine önemli gün ve geceler ise manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza ve yenilememize vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın had safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleridir." dedi.
 
Bu önemli gün ve gecelerde, insanlığın barış ve huzuru için bol bol dua etmek gerektiğini ifade eden Ankaralı, şunları söyledi:
 
"Üç Aylar içerisinde idrak edeceğimiz Miraç ve Berat kandillerine, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerife, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi ve akabinde ki Ramazan Bayramı'na da sağlıklı bir şekilde birlik, beraberlik ve huzur içerisinde erişmemizi yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece idrak edeceğimiz Regaip Kandili'nin hayırlara vesile olmasını temenni ederken, kandilin bütün insanlığa rahmet, mağfiret, sevgi, huzur ve barış getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyor, aziz hemşerilerimin, tüm vatandaşlarımızın, ve İslam aleminin kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."

Ak Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'in  Mesajı; 

     Cenab-ı Hakk’ın rahmet ve bereket ayları hayatımızın semasında yeniden doğdu. Rahmetin çağlayanlar gibi aktığı bu mübarek üç aylar ve içlerindeki kandil geceleri hayatımızın kir ve paslarını yıkayacak, tertemiz yapacaktır. Rahmetin çağlayanı açıldı, kulların günahlarını temizlemek üzere bu senenin atmosferine girdiler. Bu ümmetin kısa ömrünü böylesine mübarek zamanlarla bereketlendirmek üzere, Allah ömrümüzün bakırını elmasa çevirecek iksirlerle gönderdi.
     Recep ayı, üç ayların baharıdır. Bahar mevsiminde hayat başlıyor, ekim ve dikim mevsimidir. Tohumun toprakla buluşma zamanıdır. Bol ve bereketli bir hasat mevsimi geçirmek için tabii ki dikkatli bir bahar yaşamak gerekmektedir. Baharın hakkını vermek, ekim ve dikimi bolca yapmak gereklidir. Duaların bolca yapıldığı, Kur’ân-ı Kerim’in daha çok okunduğu, ibadet ve hareketlerin daha bir dikkatle ve özenle yapıldığı bir aydır bu ay. Gölgesi üstümüze düşen Recep Ayı, onun için üç ayların baharı gibidir.  
     “Müslümanlar için tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan Regaip kandilinde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır.
     Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, Yüce Dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.
    Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin Regaib kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum."  

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır'ın Regaip Kandili Mesajı :

Ramazan ayının müjdecisi üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandilini idrak etmiş ve üç aylara ulaşmış bulunmaktayız. Recep, Şaban ve Ramazan ayları ,dinmizce kutsal sayılan ,günahların af olduğu ,insanların merhamet duygularının arttığı kutsal aylardandır. İnsanlarımız bu aylarda Allaha daha çok yalvarmakta ,fakire fukaraya daha çok yardımda bulunmaktadır. Rahmet ve Bereket ayı olan Ramazana yaklaştığımız şu günlerde bütün İslam Aleminin Regaip Kandilini kutlar Saygılar Sunarım.