Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlük Seçimleri sonrası Rektör Adayı Prof. Dr.Ahmet Taşğın basın açıklamasında bulundu.

Taşğın açıklamasında; ‘’Öncelikle Karamanlılara ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde ki  Öğretim  Üyelerine teşekkür ediyorum.  Yaklaşık 40 gün önce Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde çalışırken, Rektörlüğe adaylığımı koydum ve  buraya geldim. 40 gün boyunca burada sabah 8 den, akşam iftara, iftardan da sahura kadar birçok kurum, kuruluş, sivil toplum temsilcileriyle, iş adamlarıyla, basın mensuplarıyla, Karaman ve Karaman Üniversitesine dair, Üniversite ve şehir ilişkileri çerçevesinde uzun fikir alışverişlerinde bulundum.

 Çok sıcak ve samimi ortamlar oluştu. İyi niyetli karşıladılar. Onların bana bu konuda ki düşüncelerime, fikirlerimin derinleşmişine, zenginleşmesine büyük katkıları oldu.  Hem Karaman'ı yakinen tanıma imkanı buldum, hem de Karaman - Üniversite ilişkisinin zengin ya da boşluk olan noktalarını, onlarla fikir alışverişiyle gördüm, öğrendim. Diğer yandan da Üniversite de öğretim üyelerinin hemen hemen %90 dan fazlası ile, ulaşamadığım birkaç öğretim üyesi dışında arkadaşlarla tanışma, görüşme konuşma fırsatı buldum. Kendi programımı anlatırken, öğretim üyeleri arasında sadece bana oy verecekleri tercih etmedim. Öğretim görevlileri ve asistanlarla da konuştum. Genel anlamda Üniversitenin akademik ve idari sorunları ya da beklentileri ne olur üzerine bu konuşmalar, fikir alışverişlerinde bulunanlar, yine benim kendi kurgum açısından onu zenginleştirdi ve derinleştirdi.  Bundan dolayı da ben hem Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ndeki öğretim üyelerinin şahsıma göstermiş oldukları teveccüh  ve yakın ilgi, hem de Karamanlıların bana gösterdiği samimi ve içten alakalarından dolayı teşekkür ediyor ve minnettarlığımı sunuyorum.  Dilerim Karaman'ın Üniversitesi  ve Karaman Şehri arzuladığı beklediği noktalarda, hususlarda birlikteliği, beraber çalışmayı ve kendi iç zenginliği dinamiklerini harekete geçirir, avantajları da fırsata döndürür,’’ dedi.