24 Mart 2015 Salı günü saat 11.00’ de Karaman Grand Otelde düzenlenen ödül törenine Vali Murat Koca' nın yanı sıra Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Mustafa Akış, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı, daire müdürleri, dereceye giren öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı konuşmasında "Her konuda bilinç, eğitimle kazanılabilir, bu konuda farkındalık olması açısından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz bu projenin geleneksel bir hale gelmesi ve öğrencilerimizin bu vesileyle tüketici haklarını araştırarak bilinçli tüketici olmaları bizim için çok önemlidir" dedi. Tüketicinin korunması hakkında mevzuat alanında Avrupa' nın çok çok önündeyiz.  Özellikle son hazırlanan yasa ve yönetmelikle her alanda vatandaşın korunmasına yönelik önlemi aldık dedi.

Yusuf Arı' dan sonra kürsüye çıkan Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber "20 yıldır bütün amacımız böyle bir kitle oluşturmaktı. Hedef kitlenin genç insanlardan oluşması bizim için çok önem arz etmektedir. Öncelikle şunu söylemek gerekir ki tüketicinin korunması hususu dünyada olduğu gibi ülkemizde de önem kazanmaya başlamıştır." dedi.

Vali Murat Koca ise yaptığı konuşmada "Özellikle böyle bir organizasyonun Karaman' da yapılmasından dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerine ve emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Her insanın bir tüketici olduğu toplumda kaynaklarımızın sınırlı olduğunu belirtmekte fayda var. Eski geleneklerimizden olan  Ahilik geleneğinin artık olmadığından dolayı,  tüketicilerin kötü niyetli kişiler tarafından zarara uğratılmaması için Devlet eliyle tüketici koruma kanunu çıkartıldı." dedi.

Yapılan protokol konuşmalarından sonra resim yarışmasında ve satranç turnuvasında dereceye giren öğrenciler ile vatandaşlara protokol üyeleri tarafından plaket ve hediyeleri verildi.

Ödül programından sonra dereceye giren resimlerin bulunduğu standı gezen Vali Murat Koca, öğrencilerden resimler hakkında bilgi aldı.

Programdan sonra Karaman - Mersin yolu beşinci kilometresinde bulunan "Bilinçli Tüketici Ormanı" na Vali Koca ve beraberindeki heyet tarafından çam fidanları dikildi.
HABER MERKEZİ