Karaman sağlık idarecileri tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen ve İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından halka verilen sağlık hizmetlerinin koordine bir şekilde  yürütülmesini amaçlayan ve her 15 günde bir yapılan koordinasyon ve istişare toplantıları devam etmektedir.

Toplantının ilk gündem maddesi ilimizden diğer illere yapılan il dışı acil sevklerin minimal düzeye indirilebilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve bu konuda gerekli tedbirlerin alınması oldu.

Toplantıda ilimiz sağlık hizmetlerini ilgilendiren bir önemli konuda Karaman Devlet Hastanesi Acil Servisi otoparkının ihtiyacı karşılamadığı düşüncesiyle Belediye Başkanımız  Ertuğrul Çalışkan ile görüşülerek. Belediye tarafından acil servis otoparkının genişletilmesi çalışmalarının yapılması oldu.

Toplantının diğer gündem maddesi ise ilimize İl Özel İdaresi tarafından 2015 yılı içinde alınacak olan Mobil Kanser Tarama Aracının alımının takibinin yapılması oldu.

Toplantının bir diğer gündem maddesinde ise Ağız Diş Sağlığı Merkezi Acil Ünitesinin ihtiyacı karşılamadığı ve fiziki şartlarının uygun olmaması nedeniyle bu ünitenin başka bir yere taşınması konusunda yer tespiti çalışmalarının ivedi bir şekilde yapılması kararı alındı.

Toplantının son maddesi olarak ise yapımı devam eden Ermenek Devlet Hastanesi Ek Binasının taşınması için yapılan Ermenek Prefabrik Acil Durum Merkezine, Ermenek Devlet Hastanesinin taşınarak faaliyetlerini ana bina yapılıncaya kadar burada gerçekleştirilmesi kararı alındı.

Sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi  yönünde; yenilikçi, sürdürülebilir ve kaliteli hizmetin devamlılığı için hizmetin her yerde aynı standartta sunulacağı bir sistemin kurulması amacıyla alınan bu kararlar neticesinde sağlık hizmetleri açısından büyük önem arz eden koordinasyon ve istişare toplantıları düzenli olarak yapılmaya devam edecektir