Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonu’nda 9 Haziran 2013 Pazar günü gerçekleştirilen törene KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin ile üniversitenin akademik ve idari personeli, mezunlar ve aileleri katıldı. 

   Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin: “Okulumda 283 çocuğum var ve hepsini candan seviyor, hepsine ayrı değer veriyorum”

   Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin yaptığı açılış konuşmasında Selçuk Üniversitesi döneminde kurulan Yüksekokul’un 12. dönem mezunlarını verdiğini söyleyerek “Bugün 57 öğrencimizin mezun olmasından büyük onur ve gurur duyuyorum.“ dedi.

   Prof. Dr. Ali Şahin, en az mezunların aileleri kadar heyecanlı olduğunu ifade ederek, eğitim hayatları boyunca onların her birini kendi çocuğu gibi gördüğünü vurguladı. Şahin, “Okulumda 283 çocuğum var ve hepsini candan seviyor, hepsine ayrı değer veriyorum.” dedi.

   Sağlık Yüksekokulu’nda görev yapan tüm öğretim elemanlarının, öğrencileri donanımlı bir eğitimden geçirerek mezun ettiklerini belirten Prof. Dr. Şahin, “Öğrencilerimiz okullarında öğrendiklerini tatbik ederek birçok hastaya şifa olacaklardır.“ diye konuştu. 

   Şahin, hemşire adayı öğrencilerinin her sahada güçlü ve kararlı adımlarla ilerleyerek, aldıkları eğitimi tecrübeye dönüştüreceklerine ve başarılı bir hayat süreceklerine inandığını söyledi. 

   Mezunlardan Hemşirelik Andı…

Sağlık Yüksekokulu mezuniyet töreni, son sınıf öğrencilerinin okul ve staj döneminde objektiflere yansıyan görüntülerinden oluşan slayt gösterisi ile devam etti. Hemşirelik andını hep bir ağızdan coşkuyla okuyan mezunlar Sağlık Yüksekokulu’nun 3. sınıf öğrencilerine bayrak ve flamalarını teslim etmenin gururunu yaşadılar. 

   Ardından Sağlık Yüksekokulunu dereceyle bitiren öğrencilere başarı belgeleri verildi. Okulu birincilikle bitiren Nur Teke’ye belgesini KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, ikinci Funda Gök’e Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin ve üçüncü Halil Mert’e Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Aydın belgesini takdim etti.  Sonrasında okul birincisi Nur Teke mezuniyet kütüğünü çaktı. 

   Okul birincisi Nur Teke yaptığı konuşmada, üniversiteye geldiğinde birbirinden değerli ve geniş ufuklu akademisyenlerle karşılaşmasının kendisinin gelişimine çok büyük fayda sağladığını söyledi. Anne ve babasına da teşekkür eden Teke,  “Hayatım boyunca görevimi hakkıyla yapacağıma söz veriyorum.” dedi. 

  Tören, Yüksekokul öğretim elemanları tarafından mezunlara diplomalarının verilmesi ve mezunların kep atmasıyla devam etti. Mezuniyet’in en çok alkış alan anı ise Prof. Dr. Ali Şahin’in öğrencilerin yoğun isteği üzerine “Karagözlüm Efkârlanma Gel Gayrı” türküsünü seslendirdiği dakikalar oldu. Tören, kokteyl programı ile sona erdi. 

   Okul Birincisinin Ailesinden: “Allah Herkese Bu mutluluğu Yaşatsın”

  Sağlık Yüksekokulunu birincilikle bitiren Nur Teke’nin babası Bayram ve annesi Hatice Teke’nin heyecanı diğer ailelerden bir adım öndeydi. Onlar hem eğitim hayatını başarıyla bitirip hemşire olmaya hazırlanan kızlarının mezuniyetinde bulunmanın sevincini, hem de okul birincisi olarak mezuniyet kütüğünü çakmasının gururunu yaşadılar. 

  Emeği geçen herkese teşekkür eden Bayram ve Hatice Teke, “Kızımız her zaman hanımefendiliği ve azmiyle bizi mutlu etti. Darısı üniversitede öğrenim gören diğer öğrencilerin başına.” şeklinde konuştular. Nur Teke’nin ailesi, başarılı olmak için kaybetmekten korkmamanın ve fedakâr olmanın önemini kızlarında gördüklerini söylediler.