Türkiye Muhtarlar Federasyonu Karaman Şubesi İl Sekreteri Hakan ŞAHİNER  yaptığı basın açıklamasında yaklaşan yerel seçimler öncesinde seçmenleri seçmen listeleri konusunda uyardı

  Karaman Başakşehir Mahallesi Muhtarı olan, Muhtarlar Derneği Karaman Şubesi İl Sekreteri Hakan Şahiner muhtarlıkta bir basın açıklamasında bulundu.Şahiner, “Vatandaşlarımızın; seçmen listelerinin askıya çıkması haberini takip ederek, askıya çıkar çıkmaz gerek kendi isimlerini gerek yakın komşularının isimlerini kontrol etmeleri konusunda duyarlı olması gerekiyor. Bu süreçte, henüz seçmen listeleri çıkmamışken; vatandaşlarımız Yüksek Seçim Kurulu'nun ilgili adresinden hanelerinde kimlerin seçmen olarak göründüğü yönündeki bilgilere ulaşabilir ve eğer varsa şimdiden yanlışın düzeltilmesi adına ilgili mercilere başvurabilir” şeklinde konuşarak vatandaşları uyardı.

 
  Seçimlerin toplumun geleceğini şekillendiren en önemli unsur olduğunu belirten Şahiner, “A partisi veya B partisi demeden, gönlümüzdeki partiyi kendimize saklayarak, öncelikle adil ve dürüst bir seçim gerçekleşmesi adına çalışmalıyız” şeklinde konuştu. 
 

TC KİMLİK NUMARASI OLMAYAN,SEÇİMDE OY KULLANAMAYACAK

  Yeni uygulamalarda TC kimlik numarası olmadan resmi işlemlerin yapılmadığını ifade eden Şahiner, şöyle konuştu: "Yeni uygulama ile artık resmi işlemlerde TC kimlik numarası istenmektedir. Kimliklerinin TC Kimlik numara hanesi boş veya el ile yazılı olan vatandaşlarımız iki adet fotoğraf ile birlikte mevcut kimlik belgeleri ile muhtarlıklarına başvurup form doldurarak,onaylı nüfus cüzdanı talep formu ile nüfus müdürlüğüne giderek yeni nüfus cüzdanı alacaklar. Nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası olmayan vatandaşlarımızın bir hafta içinde bağlı olduğu muhtarlıklara başvurmaları gerekiyor. TC kimlik numarası olmayan vatandaşlarımız kesinlikle seçimlerde oy kullanamayacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için biran önce bağlı oldukları muhtarlıklarına başvurmaları gerekmektedir." dedi.
 

MUHTAR ADAYLARINA YARDIMCI OLACAĞIZ


  Şahiner, 2014 yerel seçimlerinde ilk kez muhtar adayı olmak isteyen vatandaşlara bilmeleri gereken her konuda yardımcı olacaklarını söyleyerek, “İlk kez muhtar adayı olmayı düşünen arkadaşlarımız, gerek muhtar adaylığı süreciyle alakalı, gerekse muhtarlık kurumuyla alakalı ihtiyaç, duydukları bilgileri her dönem olduğu gibi bu dönemde, yetkili kurum olan Karaman Muhtarlar Derneği'nden alabilirler. Muhtar olmayı düşünen, seçim çevresine hizmet etmeyi isteyen arkadaşlarımız Özel idare işhanı’ndaki muhtarlar derneği merkezimize gelerek akıllarına takılan sorulara cevap bulabilirler” dedi.