Türkiye`nin önde gelen ekonomi dergilerinden Ekonomist son beş yılda iki kez yaptığı `Anadolu`nun En Etkin 50 İş İnsanı` çalışmasını yeniledi. İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illeri kapsayan listede son dönemlerdeki yatırımlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarındaki etkinliğiyle sivrilen isimler de listede kendisine yer buldu.

Listede 2012 yılında 450 milyon liralık cirosu ve 2 bin çalışanıyla Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, 40. sırada yer aldı.
Derginin 2011 yılında yaptığı araştırmada ise Şimşek Bisküvi Yönetim Kurulu üyesi Erol Şimşek 47. sırada yer almıştı.
Anadolu'nun en etkin iş adamı sıralamasının zirvesinde 2012 cirosu 4,3 milyar TL olan Gaziantepli iş adamı Abdülkadir Konukoğlu var. İkinci sırada ise Kayseri merkezli şirketiyle adından çokça söz ettiren Mustafa Boydak var. Son dönemde yurt dışı yatırımlarına da ağırlık veren şirketin 2012 cirosu 5.6 milyar TL ve şirketin toplam çalışan sayısı 13 bin..
Ekonomist dergisi tarafından ilk kez 2008 yılında geniş bir araştırma ile yayınlanan ‘Anadolu’nun En Etkin 50 İnsanı’ büyük ilgi görmüştü. Üç yıl aradan sonra bunu bir kez daha araştıran Ekonomist dergisi ‘Anadolu’nun En Etkin 50 İnsanı’nı bir kez daha sayfalarına taşıyor.