24 Nisan 2015 günü Şube Müdürlerinin de katımıyla gerçekleştirilen ziyarette ilk olarak İlçe Müdürlüğü ziyaret edildi. İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin burada İlçe Müdürü Kamil Küçük tarafından, yürütülen çalışmalar ile ilçenin ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgilendirildi. Daha sonra ilçe personeli ile bir araya gelen İl Müdürü Keskin personelin istek ve sorunlarını dinledi. İl Müdürü personelle yaptığı konuşmada ilçenin tarımsal kalkınmasında iyi bir plan ve program dahilinde projeler hazırlanarak çok çalışmanın gerekliliğine değindi.

İlçe Müdürlüğünün ziyaretinin ardından İlçe Kaymakamlığına giden İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin Sarıveliler Kaymakamı Ali Öner ile görüştü. Kaymakamlığın ardından Sarıveliler Belediyesine gidilerek Belediye Başkanı Hayri Samur ile de görüşen Keskin Sarıveliler İlçesinin kalkınmasında tarımın çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek bunun için tarımsal projeler hazırlanarak tüm sektörlerin işbirliği halinde çalışmaları gerektiğini ifade etti. İl Müdürü Keskin; bölge halkının gelir seviyesinin düşük olması, tarım arazilerinin çok parçalı ve küçük olması nedeniyle bölgede örtü altı sebze yetiştiriciliği ve arıcılığın alternatif gelir kaynağı olabileceğini, bu kapsamda İl Müdürlüğü olarak projeler geliştirip uygulamayı planladıklarını söyledi.

İl Müdürü ve Şube Müdürleri daha sonra ortaklarının tamamının kadın olduğu Sarıveliler İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesinden uygulamakta olduğu 200 başlık Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Turcalar Mahallesinde müşterek ahır tesisinde incelemelerde bulundu. Kooperatif yetkililerince proje kapsamında ahır inşaatları ve makine ekipman alımlarının tamamlandığı, önümüzdeki dönemde canlı demirbaş alımının gerçekleştirileceği ifade edildi.