Sarıveliler Belediyesi bunun üzerine bir açıklama paylaştı. Açıklama şu şekilde: 

SARIVELİLER BELEDİYESİ ve KARACAOĞLAN
Bir halk ozanı, bir aşık olarak Karacaoğlan’ın söze döktüğü, dile getirdiği duyuş ve düşünüşler, Anadolu’nun her tarafında büyük bir coşku ile hissedilir ve söylenilir durur.Zaman geçtikçe de Karacaoğlan’ın eserlerinin bir değer kaybı yaşaması mümkün değildir. Nitekim Anadolu’nun her  bölgesinde, Yunus Emre gibi  büyük zatların sahiplenilmesinde olduğu gibi, Karacaoğlan’ da Güneydoğu Anadolu’dan Marmara bölgesine kadar, Toroslar ve Eğe kıyıları boyunca, hep sahiplenilmekte, adeta paylaşılamamaktadır. Antep, Maraş, Adana, Mersin- Mut ve Sarıveliler’den başlayarak Aydın’a kadar geniş bir coğrafyaya yayılan bir gönül haritası üzerinde Karacaoğlan’ın şiirleri okunmakta, türküleri çığırılmaktadır, adı yadedilmektedir.

 Geçen yıl Sarıveliler’de bulunan bir mezar taşı üzerinden nereli olduğu tartışması yeni bir boyut kazanmış, hatta Karacaoğlan’ın Sarıveliler’de medfun olduğu düşünülmüştü. Ancak kendi alanında uzman bilim adamlarından oluşan bir heyetin incelemeleri sonucunda, ilgili mezar taşının Karacaoğlan’a ait olabileceği ihtimali düşük görülmüştü. Bu anlamda Karacaoğlan’ın nereli olduğu sorusuna cevap aramaktan ziyade, Karacaoğlan’ın dile getirdiği dizelerle taşıdığı hakikat ve hisleri sahiplenmek, paylaşmak daha güzel olacaktır.

Halböyle olunca Karacaoğlan’ın nereli olduğu tartışmasına net bir cevap vermek, eldeki verilere göre mümkün gözükmemektedir. Ancak Sarıveliler Belediyesi’nin yaptığı yeni bir  icraat, tartışmaları bam başka bir mecraya taşıdı. Bilindiği gibi Sarıveliler Belediyesi her yıl Karacaoğlan Yayla Şenlikleri  adı altında yapmakta olduğu organizasyonu , Türk Patent Enstitüsüne mürcaat ederek, ‘Geleneksel Karacaoğlan ve Yayla Şenliği’ adıyla isim kullanım hakkı ve  patentini alarak  tescil ettirmiş oldu.Dolayısıyla Karacaoğlan’ın yöresi de resmileşmiş  oldu. Yani Sarıveliler ve Karacaoğlan’ın adı on yıl bundan böyle birlikte anılacaktır.

Gezgin bir halk ozanı olarak Anadolu’nun pek çok yöresini gezmiş, dolaşmış olan Karacaoğlan’, böylelikle Sarıveliler halkının gönlünü yurt eylemiştir. Yunus’un dediği gibi, ‘hepsinden iyicesi bir gönüle girmek’ olduğuna göre, mezarının nerede olduğunu bilmek, şimdilik Allah’a aittir. Ama unutulmaması gereken hususlar, Sarıveliler Belediye Başkanı sayın Hayri SAMUR’un olağanüstü çabası ve gayreti ile Karacaoğlan’ın Sarıveliler’e ait bir marka olarak tescil ettirmesidir. Artık, Karacaoğlan nerede olduğu tartışmaları bitmeli ve Karacoğlan’ın nerede olması gerektiğini herkes anlamalıdır.