Yaklaşık bir haftadır vatandaşlardan yoğun talep geldiğini belirten Pulcu, ‘’ Halkımızın önemli bir bölümünden sokağa inelim, tepkimizi gösterelim şeklinde temenni almamıza karşın, dualarla destek olunmasını yönünde açıklama yaptık. Bireysel veya sosyal medya üzerinden örgütlenen protestoların fener alayı veya düğün konvoyu havasında yapılması, yanlış anlaşılmamak adına en azından birkaç gün geri durmamız gerektiğini gösteriyordu.

Nitekim genel merkezimizden beklenilen talimatın gelmesiyle birlikte yurt genelinde tüm ülküdaşlarımız halkımızla birlikte şehitlerimizin yanlarında olduklarını göstermek adına Şehide Saygı yürüyüşleri düzenlemeye başlıyor. Bizlerde Karaman’da Ülkü Ocakları olarak, Milliyetçi Hareket Partisi ve Kamu-Sen’inde katılacağı bir Saygı yürüyüşü düzenliyoruz. 09.09.2015 (Yarın) Saat 18.00’deki yürüyüşümüze tüm halkımız davetlidir.’’ Dedi.

Ülkü Ocakları il başkanı Latif Pulcu, yürüyüşün Aktekke Kent meydanından başlayarak Şehir mezarlığındaki Şehitlikte toplu dua ile sona ereceğini söyledi.