Bu  ziyarette   yeni  kurulan ,  kısa sürede   teşkilatlanmasını   gerçekleştiren  ve    aynı  zamanda   şehit   aileleri  ve   muharip   gazilere de  doğrudan  müsteşarlığa   bağlı  bir   daire başkanlığı ile   hizmetleri  daha  sistemli  sunmaya   çalışan  Aile   ve   Sosyal  Politikalar  Bakanlığı   çalışmaları,  bakanlık  yetkililerince   şehit aileleri  ve  muharip gazilere  aktarıldı.
Konu  ile  ilgili  olarak  Aile v e   Sosyal  Politikalar  İl  Müdürü  Hasan  ERKAN,     İl  bazında   yürütülmesinden   sorumlu  olduğumuz   Bakanlığımızın  ilgili   birim  Şehit   Yakınları  ve   Gaziler  Dairesi  Başkanlığı;  633   sayılı  Kanun   hükmünde   kararname ile  kurulmuş   yeni  bir   hizmet  birimimizdir. Amacı   Şehitlerimizin hatıralarının yaşatılması, şehit yakınları ile gazilerin her türlü mağduriyet ve mahrumiyetten korunması amacıyla; ulusal politika ve stratejilerin belirlenmesini koordine etmek, şehit yakınları ile gazilere yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamaktır,   Karaman   Aile    Sosyal  Politikalar  İl  Müdürlüğü olarak  il  bazında  bu  amaçların  gerçekleştirilmesine    yönelik  olarak   gerekli   çalışmaları  yapmaktayız.  Şehit yakınları  ve   gazilerimizin  her  zaman  yanındayız,   bu  konuda Bakanlığımızın  mevzuat  geliştirme  çabalarına   dair   ,  hem  merkezde    hem  de illerde  şehit  yakınlarımızın ve  gazilerimizin  görüşlerine  başvuruyoruz. Ayrıca   2012    yılı  Nisan   ve   Haziran    aylarında   Karaman  Aile   Danışma  merkezimizin  düzenleyeceği  aile  eğitim   programları   kapsamında   öncelikli   eğitim ve  danışmanlık  hizmetimizi   ‘Şehit  Yakınları  ve  Gazilerimize ‘    yönelik  olarak   düzenleyeceğiz. Onların   yenilenen  haklarını   anlatacak,  konu  ile  ilgili  görüş  ve   önerilerini   tekrar   dinleyeceğiz’  dedi.  
Ziyaretlerden  dolayı  memnuniyetlerini  dile   getiren   şehit  yakınları  ve   Karaman  Şehit  Aileleri  Derneği  Başkanı   Mustafa  BAYAD,  ziyaretten  memnuniyet  duyduklarını,  kendilerinin    bazı  istek  ve  dileklerine   kulak  verilmesinin   memnuniyet   verici  olduğunu   söylemiştir. 

Karaman   Muharip  Gaziler  Derneği  Başkanı,  Karaman  ilinde  toplam  64   muharip   gazi  olduklarını,   vatandaşlara  ve  resmi  yetkililere  ilgilerinden    dolayı   teşekkür  ettiklerini   söylemiş  ve  yurt  çapında   gazilerimizin   sorunlarına   ve   taleplerine  dair     hazırlamış  oldukları  metni     İl  Müdürü  Hasan  ERKAN’a  takdim  etmiştir.