AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
“Mehmet Akif Ersoy, Milletimizin tarihinde ve gönlünde taht kurmuş büyük bir şahsiyettir. O, Milletimiz için “vatan, millet, bayrak, özgürlük ve bağımsızlık” kavramlarının karşılığıdır.
 
“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
  Hangi çılgın, bana zincir vuracakmış? şaşarım!
  Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım;
  Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.”
 
Mısraları ile aziz milletimizin bağımsızlık, özgürlük ve kendine güven duygusunu en güzel şekilde ifade ederken,
 
 “Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak.
   Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.”
 
Mısraları ile de, ufukları karanlık, safha safha yıkılmak istenen aziz vatanımızın geleceğine dair umut ışıklarını ateşlemiş, şehirden şehre, cepheden cepheye koşarak insanlarımıza, ümitsizliğe düşmemelerini, güçlü ve ümit var olmalarını ısrarla telkin ederek İstiklal mücadelemize tüm ruhuyla, tüm benliğiyle katılmıştır. Ayrıca kalemiyle, sözleriyle, şiirleriyle milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa etmiş ve istiklal ruhunun milletimizin iliklerine kadar işlemesini sağlayarak en zor gününde milletimize umut aşılamıştır.
 
Safahat’ıyla ve makaleleriyle, şair ve mütefekkir olarak yolumuzu aydınlatan Mehmet Akif Ersoy, milli mücadeledeki çok büyük katkılarıyla Hakk ve hakikat uğruna verdiği büyük çabayla övgüyü hak eden, vatanı için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir kişiliğe sahip örnek alınacak bir sevgi ve dava adamıdır.
 
Bu duygu ve düşünceler ile milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefat yıldönümünde rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyorum. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun." dedi.