Karaman Güldere Köyüne bağlı, köyün güneyinde Silifke sınırında bulunan Elmalı Tepe denilen mevkide ki "Şifalı Su’’ya insan akını devam ediyor.
Anlatılanlara göre çaydanlıktaki kireci bile alan bu su, şifasıyla da böbrek hastalıkları başta olmak üzere mide, bağırsak rahatsızlıkları, değişik cilt rahatsızlıklarına da iyi geldiği öne sürülüyor.
Çeşmenin ve suyun ünüyle birlikte buraya il dışından da akın akın insanlar gelmeye devam ediyor.
Daha önce İl Özel İdaresi ve Karaman Belediyesinin katkıları ile bölgeye suyun daha iyi kullanılabilmesi için çeşme yapılmış. Özellikle yaz aylarında bu şifalı suyu değişik hastalıkların tedavisi için kullananlar yoğun olarak ziyaret etmektedirler. 

EŞEK KEŞFETMİŞ
Suyun Şifalı Olduğunu Bir Eşek Keşfetmiş.
Rivayete göre yaralı ve hasta bir eşek bu suya girip vücudunu ıslattıktan sonra iyileşmesi üzerine suyun şifalı olduğunu anlayan bölge halkı sudan istifade etmeye başlamış. Kış günlerinde bile Karaman dışından çok sayıda insanın geldiği şifalı suyun ziyaretçileri hiç bitmiyor.
Gerek yerli, gerekse il dışından gelenlerin mevkideki en büyük sıkıntısı erkek ve bayan tuvaletlerin olmayışı. Ayrıca gelenlerin oturabileceği ya da dinlenebileceği kamelyaların eksikliği de baş gösteriyor.

Karaman’ın en iyi şekilde tanıtılması açısından bu ufak eksikliklerin giderilmesi, marka kent Karaman olmakta bir adım daha yol alınacaktır.

Haber Merkezi