Karaman Belediyesi, Karamana dair resimleri içerek ve şiirlerle ayrı bir boyut kazanan bir fotoğraf albümü çıkardı. İsmi “Şiir Gibi Karaman” olan fotoğraf albümü kısa sürede büyük beğeni kazandı.

Karaman’ın farklı köşelerinden birçok fotoğrafın içinde yer aldığı albümde, şair yönleri ile ün yapmış şahsiyetlerin şiirleri de yer almakta. Taşeli’nden Karadağ’a, Taşkale’den, Göksu’ya kadar Karaman’ın dört bir köşesinden çekilen fotoğrafların, şiirlerle desteklendiği albüm, okuyucularını farklı bir boyuta taşıyor. Albüm Karaman Belediyesi Kültür Yayınları arasında yerini aldı. Albüm hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu şunları söyledi;

Uğurlu “Karaman Eşsiz Güzellikte Güzide Bir Şehirdir”
“Karaman Belediyesi olarak çıkarmış olduğumuz bu albüm adeta bir şaheser niteliğinde. Albümün hazırlanmasının bütün aşamalarında şahsım bizatihi çalışmaların içinde oldum. Bu eseri okuyan okuyucular, fotoğraflarla ve içerisindeki şiirlerle Karaman içinde güzel bir yolculuğa çıkacaklar. Karaman’a farklı bir açıdan bakabilecekler. Çünkü Karamanımız, içinde barındırdığı tarihi, kültürü, renkleri ve desenleri ile eşsiz güzellikte olan güzide bir şehirdir. Bu güzelliklerin bir kısmını bu eserler anlatmaya çalıştık” dedi.

“Şiir Gibi Karaman” albümünü şu linkten görebilirsiniz.
http://karaman.bel.tr/Genel/Siir_Gibi/index.html