Ermenek 19. Uluslararası Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivali bu yıl 23 – 24 Ağustos 2013 tarihlerinde hazırlanacak program doğrultusunda yarışmalar, sünnet şöleni, yöresel yemek ve ürünlerimizi sergileyen panayır ile akşamda müzik şöleni ile kutlanacaktır.

Her yıl olduğu gibi bu yılda festivalimizin büyük bir katılımla gerçekleşeceği tahmin edilmekte olup, festival komitesine göre etkinlikler içerisinde yapılacak olan yarışmalardan;
1- Masa Tenisi Yarışmalarına 18 yaş ve üzeri yarışmacıların katılabileceği, 
2- Satranç Yarışmalarına 8 yaş ile 18 yaş arası yarışmacıların katılabileceği,
3- Ermenek ve Sıla Festivalimiz konularını içeren şiir yarışmasına İlkokul ve Ortaokul öğrencilerinin katılabileceği, 
4- Ermenek ve Festivalimiz konularını içeren kompozisyon yarışmasına Lise öğrencilerinin katılabileceği, 
5- Ermenek ve Festivalimiz konularını içeren suluboya resim yarışmasına Ortaokul ve Lise öğrencilerinin katılabileceği, 
6- Atıcılık Yarışmasına ise yarışmacıların belgelendire-cekleri ruhsatlı silahları ile birlikte katılabileceği, 
7- Festival etkinlikleri içerisinde yapılacak sünnet şöleninde fakir ve yardıma muhtaç ailelerin 4-7 yaş arası çocukları sünnet yapılaca-ğından belediyemize kayıt yaptırmaları,Belediyemizce yapılacak olan yarışmalara katılanlardan birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın olmak üzere ödül verilecektir. 
Festival etkinlikleri içerisinde yapılacak olan yukarda isimleri ve şartları yazılı yarışmalar ile sünnet şölenine katılmak isteyenlerin kimlik fotokopileri, eserleri ve silah ruhsatları ile birlikte en geç 16 Ağustos 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar belediyemize başvurmaları gerekmektedir.