Ermenek Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak kutlanan Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivali'nin 18.'si düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.
İki gün devam edecek olan etkinlikler, ilçenin Yassıkaya mevkisinde düzenlenen park açılışı ve festival yürüyüşü ile başladı. 
Etkinliklere Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Karaman İl Özel idare Genel Sekreteri Salih Baldız, Karaman Belediye Başkan Vekili Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar ile Sarıveliler Belediye başkanı , Karaman Daire Müdürleri ve Vatandaşlar Katıldı.

Park açılışından sonra Ermenek Belediyesi civarında bulunan tören alanına kadar Protokol Vatandaşlarla birlikte yürüyerek alana ulaştılar. Protokol konuşmalarına Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar’ın uzun konuşmasıyla başlandı. Ermenek Belediye Başkanının 1 saati aşkın konuşmasını sabırla dinleyen vatandaşlar, ardından GSM. Şube Müdürü ve Ermenek Su ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Muhammet Uygun söz aldı. Konuşmasında Sporun önemine değinen Uygun; “Ermenek Su Sporları sayesinde Turizm ve Cazibe Merkezi olacak.” dedi. Karaman Milletvekilleri Mevlüt Akgün ve Lütfi Elvan ile Karaman Valisi Murat Koca birer konuşma yaptı. 
Etkinliklerin öğleden sonraki kısmında ise Pazaryeri bölgesinde kurulan panayır çadırlarının açılışı ile devam edildi. Yöresel ürünleri sergilendiği panayır açılışından sonra Ermenekli hayırsever işadamı Nadir Haranıoğlu tarafından yaptırılan Ticaret Meslek Lisesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında, Ermenek şehir stadında da 16 eşeğin katıldığı bir yarışma düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. 
Etkinliklerin bir ayağı da Ermenek Barajı havzasında devam etti. Ermenek Su ve Doğa Sporları Kulübü Baraj Gölüne kurduğu iskele ve protokol çadırında Karaman Valisi Murat Koca Milletvekilimiz Lütfi Elvan ve beraberindeki heyeti karşıladılar. Koltuklarında yerini alan protokol ve vatandaşlar dan oluşan misafirlerin büyük ilgisini gören Su Kayağı gösterisi başladı. Bir taraftan sürat teknesine bağlı olan su kayağı sporcuları gösterilerini sunarken diğer taraftan da kanolar ve su bisikletlerine binmiş Karaman Gençlik Spor Müdürlüğü Personeli gösteri geçişi yaptılar. Su Kayağı gösterisi büyük ilgiyle izlenirken, Taşucu’ndan gelen ve kulübün bünyesine dahil olan Dalgıçlarda Baraj Gölüne girerek keşif dalışı yaptılar. Sürat Teknesi su kayağı gösterisini tamamladıktan sonra Protokole baraj gölü üzerinde bir gezi yaptırıldı. Vali Murat Koca ve Milletvekili Lütfi Elvan beraberindeki heyet Ermenek Su ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Muhammet Uygun ve ekibini tebrik ettiler. Vali Koca; “Karaman ve Ermenek için bu baraj gölü büyük bir nimet. Yakın zamanda burası turizm ve cazibe merkezi olacak.” dedi. TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan’da emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Kısa zamanda burada bugün izlediğimiz faaliyetleri gerçekleştirdik. İnşallah gelecek yıl burada Turistleri göreceğiz.” dedi. Ermenek Su ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Uygun faaliyetlerini devam ettireceklerini belirtti. 
Bu yıl 18.si düzenlenen Ermenek Sıla festivalinin ilk gününe Ermenek Su ve Doğa Sporları Kulübünün faaliyetleri ve Baraj Gölünün doğal güzellikleri damga vurdu.