Sarıveliler ilçesine bağlı Göktepe Beldesinde 13. Göktepe Sıla Şenliği yapıldı. Şenlik kapsamında Göktepe Çayı bölgesine, nesilleri son dönemde iyice azalan keklik, sülün ve bıldırcın bırakılmasının ardından, Göktepe Belediye binasının açılışı da gerçekleştirildi.

Açılışa Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Sarıveliler Kaymakamı Eyüp Özdemir, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, Göktepe Belediye Başkanı Bayram Şahin, Sarıveliler İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Canpolat ve Ak Parti Sarıveliler İlçe Başkanı Halil Kulak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Milletvekili Mevlüt Akgün yaptığı konuşmada; “Göktepe’ye her gelişinde daha güzel, daha gelişmiş olarak bulduğunu söyleyerek, bu gelişim ve değişimde emeği geçen herkese teşekkür etti,” dedi.

Belediye Başkanı Bayram Şahin ise bu yıl 13'üncüsünü yaptıkları Sıla şenliklerinde amaçlarının yurt dışında ve yurt içinde bulunan tüm hemşehrileri ile Karaman'ın sorunlarına çözüm bulacak idarecileri, siyasileri bir araya getirmek olduğunu söyledi.
Daha sonra şenliklere katılan Akgün yapılan yatırım ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Akgün, 15770 dekar tarım alanına sulama sağlayacak Sarıveliler Göletinin AK Parti döneminde tamamlandığını ve Çukurbağ Göletinin sondaj çalışmalarına başlandığını, özellikle turizm ve ticari anlamda bölgeye ciddi bir katma değer katacak olan Sarıveliler-Alanya yolunun Kuşyuvası mevkisinin tünellerle geçileceğini, tüneller bittiğinde, Karaman-Alanya arası 2.5 saat olacağını kaydetti.

200 milyon Türk Lirasına mal olacak olan yolun, bölgenin kalkınmasına ciddi anlamda katkı sağlayacağını ve bu yatırım bile bölge halkının yıllarca hayali olan bir konuda iktidarımızın başarısının bir göstergesi olduğunu ekledi. 

Şenliğe katılanlar, program sonrasında gerçekleştirilen konseri de dinleme imkanı buldu.