Vali Murat Koca’nın Miraç Kandili Mesajı

Vali Koca yayınladığı mesajında; “ İçinde birçok ilâhi feyz ve bereketi bulunan mübarek Miraç Kandili’ni bir kez daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dini duyguların en yüksek seviyeye ulaştığı, Allah’ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, Peygamber Efendimizin mucizelerinden olan Miraç; Peygamberimizin Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabulü ve onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükselişidir.

Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışmalıyız. Manevi iklim olan Miraç Kandili’ni fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve gönül huzuru ortamının daim olmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin daima canlı tutulmasına gayret göstermeliyiz.

Bu duygularla Karamanlı vatandaşlarımızın ve İslâm Âleminin kutlu Miraç Kandilini tebrik ediyor, bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.


Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın Mesajı

"Miraç; Peygamber Efendimizin, Yüce Allah'ın sonsuz kudreti ile önce Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuğu ifade eder. Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandilimizin sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diliyor ve dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerimizin Miraç Kandili'ni kutluyorum.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV), insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur. Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan kendimizi temizleyelim.

Millet olarak içerisinde büyük hikmetler barındıran ve mübarek Ramazan’a bizleri bir adım daha yaklaştıran Miraç Kandili'ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile tüm hemşerilerimin ve İslam Âlemi’nin Miraç Kandili’ni kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım."dedi.

AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli'nin Mesajı

''Miraç, Peygamber Efendimizin Recep Ayı‘nın 27. gecesi Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa‘ ya, oradan semaya, ilahi huzura yaptığı hikmet yüklü yolculuğu ifade ederken aynı zamanda da peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku ve beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa terakki edişi simgeler.

Miraç Kandili, insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı kandil gecelerinden biridir. Asırlardır büyük bir heyecan ve coşkuyla idrak ettiğimiz Miraç Kandili, birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi insanların zihnine, ruhuna ve çevresine taşıyan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed‘ in hikmet dolu yolculuğudur. Bu gece, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bu mübarek gecede yapılacak dualar, dünyada barışın sağlanması, başta ülkemizde ve bütün dünyada refahın artması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artması için olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Karaman halkımızın ve tüm dünya inananlarının mübarek Miraç kandillerini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’dan temenni eder, saygı ve selamlarımı sunarım.''dedi.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca Mesajı:

''Yüce Allah tarafından alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (S.A.V)’in, Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen ve varlığın özüne ve anlamına yolculuğu ifade eden İsra ve Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur.

Hayatımızda, çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız.

Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandil’imizin, sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diliyor, tüm hemşerilerimizin Miraç Kandili’ni kutluyorum.''dedi

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay Mesajı :

"13 Mayıs'ta Soma'da meydana gelen elim maden kazasının acılarını yüreğimizde taşıdığımız bugünlerde ifa edeceğimiz mübarek Miraç Kandili'nin ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Miraç Kandilinizi en içten dileklerimizle kutlar; size, ülkemize ve tüm insanlık alemine hayırlara vesile olmasını dileriz" dedilMiraç, Kudus'ün Kurtuluşu Olacaktır


Saadet Partisi Karaman İl Başkan Vekili Hüseyin Çoban Miraç Gecesi Münasebetiyle Tebrik Mesajı Yayınladı.
Miraç, Alemlerin Efendisi Hz. Muhammed Mustafa (Sav)'in en büyük mucizelerinden biridir.

Miraç, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (Sav)'in Burak atı ile gece vakti Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksâ'ya, oradan da semaya yaptığı, pek çok ilahî hikmet ve bereketi içinde barındıran manevî bir yolculuktur.

Miraç mucizesinin gerçekleştiği başta Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa toprakları olmak üzere Suriye, Irak, Afganistan, Moro, Arakan, Doğu Türkistan gibi islam beldelerinde maalesef yıllardır kan ve gözyaşı hâkimdir.

Dünya kamuoyu sözde barış nutuklarıyla oyalanırken, İslam ülkelerinin payına hep sömürülme, işgal, iç karışıklık düşmüştür.

Fazileti değil rekabeti esas alan batı medeniyetinin, insanlığa huzur ve saadet getiremeyeceği ortadadır.

Bu mazlum coğrafya, sömürgeci zihniyetlerin hırs ve insafına bırakılamaz.

Çare İslam Birliği’nin kurulmasıdır.

İslam Âlemi’nin her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe muhtaç olduğu bu zamanlarada mübarek geceler tüm Müslümanların ortak değeri, ortak paydasıdır.

Bu minvalde Miraç gecesini fırsat olarak değerlendirmeli ve kardeşlik duygularımızı güçlendirecek adımları atmalıyız.

Cenab-ı Hakk bizlere bu şuur ve sorumlulukla çalışmayı nasip etsin.

Bu müstesna gecenin hatırına İslam Âlemi’nin birlik ve beraberliğini sağlama gücü versin.

Peygamber Efendimizin göğe yükseldiği Kudüs şehri başta olmak üzere mazlum insanların kurtuluşuna, adil bir dünyanın kurulmasına vesile olsun.

Bu dua ve temenni ile başta Karamanlı hemşehrilerim olmak üzere tüm milletimizin ve İslam Âlemi’nin Miraç Kandili’ni kutluyor, tüm insanlık için saadet dolu bir gelecek diliyorum''dedi.

Türk Eğitim-Sen'den Miraç Kandili Mesajı
Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Ziya Hotamışlı Miraç Kandili mesajı yayınladı.

Şube Başkanı Ziya Hotamışlı:"Miraç,bizlere insanın ilahi rızaya ve desteğe ulaştığı akıl ve idraki zorlayan nice üst derecelere ulaşabileşeceğini gösterdiği gibi, mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğini hatırlatmaktadır. Bu gecede farz kılınan ve bizzat Peygamberimizin tarafından mü'minlein miracı olarak nitelendiren namaz da, iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder. Peygamberimizin şansında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Çünkü miracın özünde her türlü kötülükten arınma, ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır. İçinde bulunulan üç ayların ve bu önemli gecenin manevi huzurunda, Türk milletinin ve İslam aleminin Miraç Kandili`ni tebrik eder, vatanımızda yaşanan terör olaylarının, kargaşa ortamının, huzursuzluğun, güvensizliğin, aile içi ve insanlar arasındaki sorunların,sıkıntıların son bulmasını, komşu ülkeler başta olmak üzere karışıklıkların giderilmesi, sevginin, yardımlaşmanın, kaynaşmanın yaygınlaşmasını, herkesin birbirinden emin olarak yaşamasını yüce Allah`tan diliyoruz."