Karaman Valisi Murat Koca ;

Murat Koca, mesajında, 19 Mayıs 1919'da başlayan İstiklâl mücadelesinin 91 yıl önce 30 Ağustos 1922'deki zaferle taçlandırıldığını belirtti. Bu zafer cesaret ve fedakârlığın, azim ve gayretin, tevekkül ve inancının zirvesi olduğunu ifade eden Koca, şunları kaydetti:

"Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızın ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ;

Lütfi Elvan mesajında, 30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca esaret altında yaşamamış Türk Milletinin tüm dünyaya vermiş olduğu bir mesaj olduğunu belirtti. İnsanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin bayramı olduğunu ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

“Bu zafer sadece askeri bir başarı olarak kalmamış tarih sahnesinde yeni bir Türk Devletinin kurulmasını da sağlamıştır. Verilen büyük mücadeleler ve göğüslenen çetin zorluklar neticesinde sağlamlaşan milli birlik ve kardeşliğimiz millet olarak sahip olduğumuz en değerli kazanımlarımızdan birisidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyor,  bizlere bu vatan topraklarını emanet eden İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.”

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ;

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu cennet ülkenin aziz vatan topraklarını bizlere emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri minnetle andığını ifade etti.
 
Uğurlu, “30 Ağustos bir zafer olmasının yanında Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünün de bir göstergedir. 30 Ağustos Zafer Bayramı; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde tüm imkânsızlıklara rağmen halkımızın sarsılmaz azmi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91. yıldönümünü kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ;

“Ulusumuzun yeniden doğuşunu simgeleyen 30 Ağustos Zaferi, aziz milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren şanlı bir zafer olmanın yanında, aynı sevinç ve hüznü paylaşarak, birlikte kardeşçe yaşayan milletimizin haklı gururu olmuştur.

Birlik ve beraberliğimizi yıkmayı ve halkımızı esir etmeyi amaçlayan planlara karşı, milletimizin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin biraraya gelip omuz omuza mücadele verdiği bu zafer, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milli mücadele boyunca sergilenen eşsiz vatanseverlik ve kahramanlığın en güzel örneğidir. Bu zafer aynı zamanda bitmiş ve tükenmişlik içerisinde olan milletimizin, vatan ve bayrak uğruna verdiği onurlu mücadelesi olmuş, bizi tek vücut yapmış, esaret içinde yaşayan diğer uluslara da örnek teşkil etmiştir. Büyük Taarruz ile tarihi bir mücadele veren ecdadımız bize şanlı bir tarih ve bağımsız bir ülke bırakmıştır. Milletimiz, ecdadımızın bıraktığı bu büyük mirasa sahip çıkarak, bu şanlı zaferden ilham almaya devam edecektir.

Bu münasebetle, 91. yıldönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, en içten duygu ve düşüncelerle kutlarken, bu büyük zaferi kazandıran Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli ;

Dereli mesajında, "Bugün, tarihimizdeki çok önemli bir kilometre taşı olan 30 Ağustos Zaferi'nin 91. yıldönümünü hep birlikte coşku içerisinde kutlamanın gururunu yaşıyoruz. İşgale uğramış, zorluk ve yokluk içerisindeki milletimizin İstiklal mücadelesini taçlandıran, kurtuluşumuzun en önemli simgesi 30 Ağustos Zaferi'mizdir.
İmkan ve sayı yönüyle kat kat üstün bir ordu karşısında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk milletinin hürriyet ve istiklali konusundaki azim ve kararlılığını bütün dünyaya göstermiştir. Bizler de her türlü imkansızlık karşısında gösterilen fedakârlıklarla kazanılan bu zaferin neticesinde kurulan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi koruyacak, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıma hedefimizi gerçekleştireceğiz. Aziz milletimizin daha müreffeh bir yaşam sürmesi için gerekli çalışmaları göreve geldiğimizden bu yana yerine getiriyoruz ve biz bu hedefleri gerçekleştirme yolunda çok büyük mesafeler katettik.

Aziz milletimizin ve Kahraman Ordumuzun Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, güçlü ordulara karşı elde ettiği Büyük Zaferimizin kahramanlarını, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Büyük Zaferimizin 91. yılında, milletimizin, tarihi zaferlerle dolu Şanlı Ordumuzun mensuplarının, dünya barışının sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla yurtdışında üstün başarıyla görev yapan birliklerimizin ve halkımızın Zafer Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve güzelliklerle nice bayramlara kavuşmasını temenni ediyorum” dedi.


AK Parti İlçe Başkanı Celalettin Güngörer ;

Güngörer mesajında, “Tarih boyunca bir çok üstün başarılar kazanmış olan Türk milleti için dönüm noktalarından olan 30 Ağustos Zaferi, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatının en önemli göstergesidir.
"Milletimizin kadını ve erkeğiyle bir bütün olarak ortaya koyduğu var olma iradesi, kahraman Mehmetçiğin cesaret ve fedakarlığı, tarih sahnesinden silinmek istenen Aziz Milletimizi 30 Ağustos 1922'de Büyük Zafere ulaştırmıştır. Bu zafer, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarındandır. Çok iyi bilinmelidir ki, dünya durdukça bu millet var olacak; varlığından, birliğinden ve yüksek insani değerlerle insanlığa hizmetten asla taviz vermeyecektir. Bizler de imkansızlıklar içerisinde, büyük fedakarlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi koruyarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu amaçla bizler bugün bu hedeflerimize her zamankinden çok daha yakınız. 

Türk milleti ve ordusuyla,  bin yıldır üzerinde yaşadığımız vatan topraklarını sonsuza kadar koruma azmiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi'nin yıl dönümü vesilesi ile Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve  hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaman İl Başkanlığı ;

"30 Ağustos Zaferi, tarihimizdeki eşsiz kahramanlık ve yurtseverlik anıtlarından biridir. 30 Ağustos Zaferi, bütün dünyada bir milletin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin, fedakârlığın simgesidir. Bu zaferde sadece düşman mağlup edilmemiş, Türkiye Cumhuriyetinin de temelleri atılmıştır. Bağımsızlık ve milli hâkimiyet inancı, ülkemizin temel taşlarını oluşturmaktadır.

30 Ağustos Zafer Bayramının yıl dönümü nedeniyle Ulusumuzun ve onun bağrından çıkan kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını ve Karamanlı Hemşerilerimizin Zafer Bayramını kutluyor, Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz" denildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay ve Meclis Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ;

"Ulusal bağımsızlığımızın bir simgesi olan ve bir devlet olmamızı sağlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nızı en içten dileklerimizle kutlar; vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkanların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı sunarız" dediler.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin ;

“Aziz milletimizin emperyalistlere karşı verdiği bağımsızlık ve var olma savaşının yıldönümünü bir kere daha coşku ve minnetle kutluyoruz. Ağustos ayı, tarihe birçok altın sayfa eklemeyi başarmış aziz milletimizin 30 Ağustos ve Malazgirt Meydan savaşı başta olmak üzere birçok zaferler kazandığı bir aydır.Milletimizin 30 Ağustos'ta ortaya koyduğu yüksek ruh ve şuur, azim, irade, inanç ve kararlılık her zaman canlı kalacak; aziz milletimizin yolunu aydınlatmaya devam edecektir. Geçmişten ders almak isteyenler her şeyden önce 30 Ağustos'a ve onun ruhuna bakmalıdır. İstiklal mücadelesi ayağında çarığı, sofrasında ekmeği bulunmayan bir millet tarafından kazanılmıştır. Küresel güçlerle işbirliği yaparak değil, tam tersine emperyalizme direnerek başarılmıştır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, istiklal ve istikbalimiz tehlikeye düştüğünde bu yüce millet aynı kararlılığı ortaya koymaktan yine çekinmeyecektir. 30 Ağustos zaferinin 91. yılında, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz milletimizin Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, ülkemize, islam alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluklar diliyorum."