Seyahat ve turizmin tüm kollarını bir araya getiren tek uluslar arası organizasyon olan Skal Kulübü üyeleri toplantı ayağını Karaman’da yaptı.
Bünyesinde turizm sektöründeki yönetici ve üst düzey yetkililerin bulunduğu Skal, yerel ve ulusal platformlarda buluşup, arkadaşlık ortamında ortak mevzuları tartışıyor. 80 ülkede 500 kulübü ve 25 bin üyesi bulunan Skal, Rotary, Oddfellovvs, Lions gibi diğer profesyonel organizasyonlar ve bütün milli ve bölgesel komiteler İspanya’da, Torremolinos’da kendi sekreteryasına sahip A.I.S.C şemsiyesi altına toplanmış bir kulüp olarak Haziran ayı toplantısını ve zincir değişimini aynı zamanda üyeleri olan Karaman Grand Otel Genel Müdürü İbrahim Kaynak’ın ev sahipliğinde Karaman’da yaptılar.


Skal Nedir?
 
SKAL, dünya turizm profesyonellerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütüdür. Bünyesinde, uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri toplaması bakımından da dünyada tektir. Turizmin üst düzey yöneticileri olan üyeleri, yerel ,ulusal ve uluslararası platformlarda buluşurlar ve turizmin gündeminde bulunan belli başlı konuları tartışırlar. Skal, turizm profesyonelliğini geliştirmek ve bu alanda üyelerine yarar sağlamak amacındadır. ‘’Doing Business Among Friends’’ sloganını benimseyerek uluslararası dostluk ve iş bağlantısını pekiştirmek , Turizm endüstrisinde profesyonelliği kuvvetlendirmek amacı ile düzenlenen seminer, konferans ve benzeri organizasyonların yapılmasını teşvik eder.
 
İlk kulüp, İskandinavya’da yapılan bir eğitim gezisi sonucunda Florimond Volckaert ve birkaç turizmci arkadaşı tarafından 1932 yılında Paris’te kurulmuştur. 2 yıl sonra, 1934 yılında, bu oluşum, dostluk ve uluslararası bazda gelişmiş, ‘’Association Internationale des Skal Clubs’’ formasyonunda ve Paris Skal Başkanı olan ‘’Father of Skal’’ olarak da bilinen Florimond Volckaert öncülüğünde Skal, uluslararası kimliğine kavuşmuştur.
 
Uluslararası Skal, bugün yaklaşık 89 ülkede, 500 kulüp ve 17.000 üye ile temsil edilmektedir.Tüm kulüpler ve Ulusal Komiteler İspanya/Torremolinos’da SKAL INTERNATIONAL şemsiyesi altında birleşmiştir ve Genel Sekretarya ile bu merkezden idare edilir.
 
Skal International, her yıl değişik bir ülkede yapılan Dünya kongresinde, genel kurul tarafından seçilen 7 kişilik bir yönetim kadrosu ile yönetilir. Bu kongreler, üyelere , dünyada turizm sektöründeki gelişmeleri birinci ağızdan dinleme ve izleme fırsatı verir.
 
SKAL TÜRKİYE HAKKINDA 
 
57 yıllık geçmişi olan TÜRKİYE SKAL, dünya SKAL hareketi içinde çok önemli bir yere sahiptir. 
SKAL TÜRKİYE Milli Komitesi; Mart 2011 yılında federatif yapıya kavuşmuş ve ULUSLARARASI SKAL DERNEKLERİ FEDERASYONU adını almıştır. Türkiye genelinde kuruluş yılları itibari ile, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Fethiye, Kapadokya, Alanya, Çukurova, Marmara, Eskişehir, Konya, Karadeniz ve Troya Kulüpleri olmak üzere toplam 17 kulüp ile 1100 turizm profesyonelini çatısı altında toplayan SKAL Türkiye Federasyonu, yılda 6 kez Kulüpleri ile sektöre ilişkin konuların görüşüldüğü toplantılarda bir araya gelir.
 
Dünya SKAL hareketi içinde büyüme hızı, potansiyeli göz önüne alındığında 4. sırada yer alan SKAL TÜRKİYE, 2013 ve 2014 te büyük atılım yaparak, bünyesine yeni kulüpler katmış ve yeni kulüp projeleri için çalışmalar yürütmektedir. Bunun yanı sıra, işlevi geçici olarak beklemeye alınan DENİZLİ Kulübümüzün de dinamik yapısına kavuşarak, faal dernek statüsüne tekrar girmesi beklenmektedir. (Kulüp halihazırda askıdadır)
Yepyeni bir gelişim de, Ayvalık, Balıkesir i içine alan ve  kuruluş çalışmaları devam eden KÖRFEZ Kulübü dür.
 
Türkiye SKAL Federasyonunun öncelikli amacı, büyüme konusunda destek vermenin yanı sıra, bünyesinde barındırdığı kulüplere yön vererek destek olmak, projeler üretmek, sektör içindeki ağırlığını kuvvetlendirmek ve yararlı toplantılar düzenleyerek, kamuoyunu ve sektörü bilinçlendirmek,  kulüpler arasında ve Turizm Endüstrisinde çalışan üyeleri arasında dostluk, ortak bir anlayış ve işbirliği oluşturmak.
 
Federasyon Dernekler toplantıların yanı sıra, sektörle ilgili belirli konuların derinlemesine irdeleneceği,  ve her yıl Mart ayında SKAL TURİZM ARENASI ve her yıl Eylül ayında SKAL YARI YIL ATÖLYESİ adı altındaki  faaliyetlerle sektöre ışık tutan çalışmalar düzenler. 
 
Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu, faaliyetlerini, ilkeleri olan dostluk , dayanışma ile perçinlerken, Sosyal Sorumluluk Projelerinin de yürütülmesinde büyük görev almaktadır. 
 
Özveri, Mesai, Üretim. Paylaşım ve Çözüm… beşlisi ile hedeflerini belirleyen Federasyonun
bu dönemdeki sloganı :   ''GELİŞİM İÇİN HİZMET''