Belediyeden yapılan açıklamada;''Karaman Belediyesi’ne bağlı ekipler, belediye binasının hemen arkasında bulunan 30 metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı geçtiğimiz hafta, Karaman Kalesi’ne dikilmek üzere yerinden kaldırıldı.

Kaleye birkaç gün içerisinde dikilecek olan Türk Bayrağı şehrin her yerinden görülebilecek. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu: “Şehrin merkezinde bulunan 30 m yüksekliğindeki şanlı Türk Bayrağımız, özellikle etrafında bulunan yüksek binalardan dolayı şehrimizin birçok noktasından görülememekteydi. Bu yüzden bayrağımızı buradan alarak şehir merkezinin en yüksek yeri olan Karaman Kalesi’ne konuşlandırıyoruz. Böylece artık şanlı bayrağımız Karaman’ın bütün noktalarından görülebilecek. Ayrıca şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlar da bayrağı rahatlıkla görebilecek. Ekiplerimiz bayrağın dikileceği noktada gerekli zemin çalışmasını yapıyor. Zeminin sağlamlaşması beklenecek ve bayrağımız birkaç gün içinde Karaman Kalesi’ne dikilecek” dendi.

 Yaptığımız araştırmalar neticesinde Belediyenin Kaleye bayrak dikilmesi hususunda; 11.07.2012 tarihinde kurul kararı aldığını da öğrendik. 

Belediyenin yaptığı açıklamasına rağmen haberimiz üzerine vatandaşlar bize sordular?
1. Burada ki bayrağın çevreye ya da şahıslara zararı var mıydı?
2. Bu dev bayraklardan birçok ilde şehir merkezinde hala mevcut iken belediye niye söktü?
3. Madem gözükmüyordu şimdi mi farkına varıldı?
4. Bu mevcut bayrak ve direği kalsaydı da Kaleye yeni bir bayrak ve direk alınamaz mıydı?