Çelik, kademeli emeklilik sisteminin yürürlüğe girmesiyle hak kaybına uğradıklarını savunan ve sosyal medyada ''emeklilikte yaşa takılanlar'' isimli bir grup oluşturanlarla SGK Başkanlığı'nda bir araya geldi. 1999 yılında o zaman Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Yaşar Okuyan ve hükümetinin ‘’KADEMELİ YAŞ EMEKLİLİK YASASI’’ adı altında çıkarttığı 4447 nolu Kanun neticesinde  “YASALARIN GERİYE DOĞRU İŞLETİLEREK “ Emeklilik hakkı ötelenen ‘YAŞ MAĞDURLARI” Ankara’da SGK bürokratlarınında bulunduğu toplantıda sıkıntılarını Bakan Çelik’e anlattılar.
''Emeklilikte yaşa takılanlar diye kamuoyunda seslerinde duyuran, bizi de gerçekten twit bombardımanına tutan arkadaşlarımızla elektronik ortamda randevulaştık. Bugün de fiili olarak yüz yüzeyiz'' diyen Çelik, Herkesin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirtti.
Çelik, şunları kaydetti:
''Bütün kesimlerin sorunlarını dinlemek, enine boyuna irdelemek, haklı haksız, eksik fazla ne varsa bunları karşılıklı konuşarak ortaya çıkarmak, bizim yönetim anlayışımız. Bunu bütün alanlarda uyguladığımız gibi, bu şekilde talepte bulunan değerli arkadaşlarla da bir araya gelmeyi uygun bulduk. Kendilerinden bilgileri alacağız. O bilgiler, bizdeki bilgilerle karşılaştırılacak. Ortaya çıkacak tabloyu da sürekli iletişim halinde olarak değerlendirmeye devam edeceğiz.''
Görüşmeye SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ile bazı SGK bürokratları da katıldı.