Sümer Mahallesi’ne yapılacak olan proje, Karaman’da bireysel sporların gelişmesine büyük katkı sağlayacak.Her fırsatta, Karaman’da sporu en iyi seviyelere getireceklerini söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz ‘Bireysel Sporlar İçin Spor Kompleksi Projesi’nde çalışmalar başlamış bulunmakta. Proje Karaman’da spor adına büyük bir kazanımdır.”

“Projenin Arsası Belediye Tarafından Tahsis Edildi”
Başkan Çalışkan: “Projenin üzerinde gerçekleşeceği ve bedeli yaklaşık 5 milyon lira olan arsa, belediyemiz tarafından tahsis edilmiştir. Gereken imar düzenlemeleri de yine belediyemiz tarafından yapılmıştır.2014 yerel seçimleri sürecinde vatandaşlarımıza Karaman’da sporcu ve sporcularımızı en iyi noktalara getireceğimizi söylemiştik. Spor alanında önemli bir projeyi daha hayata geçiriyoruz” dedi. 
“Kötü Alışkanlıklardan Uzak Sağlıklı Bir Nesil Yetiştirmek İstiyoruz”
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımının çok küçük yaşlara kadar düştüğünün altını çizerek: “Çocuklarımızı bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor başta olmak üzere farklı sosyal donatılar oluşturuyoruz” dedi.
Başkan Çalışkan: “Yapımına başlanan Spor Kompleksinde; judo, taekwondo, karate, güreş gibi bireysel sporların eğitimi verilecek. Çocuklarımız bu ve buna benzer hizmetlerimiz sayesinde hem eğlenceli vakit geçirebilecekler, hem de spor yapabilecekler. Bu sayede çocuklarımız ve gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam sürecekler. “Bireysel Sporlar İçin Spor Kompleksi” Karamanımıza hayırlı olsun” dedi.