Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya,  Vali Murat Koca başkanlığında Vali Yardımcısı Erkan Karahan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dehan Ataner Koçak,  Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay ile Kurumların teknik ve idari personelleri katıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy açılış konuşmasında, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından ülke genelinde yapılan ve 6 Ekim 2015 tarihinde Konya’da 7.si gerçekleştirilen“Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantıları”  kapsamında Konya, Karaman ve Aksaray illerinin mevcut durumlarının tartışıldığı toplantı sonrasında ilimizin mevcut durumu hakkında bilgilendirme ve su güvenliği ile su sanitasyonu çalışmalarında karşılaşılan sorunların çözümünde kurumlar arası işbirliğinin önemini vurgulamak ve yerel yönetimlerin rol ve sorumluluklarını hatırlatmak amacı ile bu toplantının yapıldığını belirtti. Daha sonra Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan, yasal mevzuat ile ilimiz 2015 verilerini ve tespitlerini içeren “Su Güvenliğinin Değerlendirilmesi” sunumu Halk Sağlığı Laboratuarı Sorumlusu Zafer Zeybek tarafından yapıldı.

Su güvenliği ile ilgili sunumdan sonra, İlimizde İçme-kullanma sularının temin edilmesi, su kaynağının, deposunun ve isale hattının kirlenmelere karşı korunması ve kesintisiz ve sürekli klorlama ile dezenfeksiyonun yapılması konusunda belediye teşkilatı bulunan yerleşim yerlerinde belediyeler, belediye sınırları dışında ise il özel idareleri ve muhtarlar tarafından yürütülen hizmetlerde tespit edilen sorunlara yönelik çözüm önerileri tartışıldı.
Toplantı, Sayın Valimiz Murat Koca’nın Kurumlar arası iş birliği ile kırsal bölgelerde muhtarlar ile halkın su dezenfeksiyonu (Klorlama) konusunda bilinçlendirilmesinin önemive kaynaktan musluğa kadar su güvenliğinin sağlanması konusunda idari ve teknik kapasitenin güçlendirilerek, mevcut sorunların en kısa sürede çözülmesini istediği konuşması ile sona erdi.