Cihannüma Derneği Karaman Şubesi, Karaman Memur-Sen ve Memur-Sen'e bağlı on bir tane il temsilcisi ve yönetim kurulu üyeleriyle sabah kahvaltısında da bir araya geldi. Hatuniye Medresesi'nde gerçekleşen toplantıya Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Memur-Sen Eski İl Başkanı ve Belediye Özel Kalem Müdürü Duran Kabaağaç, Karaman Memur-Sen İl Başkanı Yunus Özdemir, Cihannüma Derneği Karaman Şubesi Başkanı Cahit Suci, Memur-Sen'e bağlı sendikaların temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantı da konuşan Cihannüma Derneği Karaman Şubesi Başkanı Cahit Suci ''Aralık ayından bu yana bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaları iki eksen üzerinden devam ettiriyoruz. Bunlardan bir tanesi her ay toplumumuzun değişik kesimleriyle sabah kahvaltısı programı. Bir diğer devam ettirdiğimiz çalışma da her pazar günü sabah namazı buluşmaları yapıyoruz. Sabah namazını Aktekke Camii'nde ifa ettikten sonra yine medresemize geliyoruz. Yani düştüğümüz yere geliyoruz. Çünkü buralardan düşürüldüler bizi. Yeniden bu mekanlarda kendimizi bulacağız. Kendi ruhumuzu bu mekanlarda bulacağız. Sabah namazından sonra yine mütevazi bir kahvaltı sunuyoruz gelen dostlarımıza. İslami İlimler Fakültesinden bir hocamız 15 - 20 dakika bir sohbet yapıyor ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve duayla programımızı nihayete erdiriyoruz. Bu her pazar günü devam ediyor. İnşallah bundan sonra sizleri de pazar günkü ve sonra ki pazarlarda müsait olduğunuz zamanlarda bekleriz. Sizlerle birlikte olmak bizim için büyük bir onur ve mutluluk.  Tabi okulların açılmasının geciktirilmesi kurban bayramının gelmesi bir takım tatiller ortaya çıktı. Bu tatiller münasebetiyle eylül buluşmasını yapamadık dolayısıyla ekim buluşmasını gerçekleştirmiş olduk. Tabi bu Memur-Sen açısından da önemli bir yönü var çünkü ağustos ayından toplu sözleşme yapıldı . Bu toplu sözleşme hakikaten Memur-Sen'in farkını ortaya koydu. Hamd olsun tüm kamu çalışanları çok iyi bir şekilde temsil edildi ve tüm kamu çalışanları memnun oldu. Tabi ki yetersiz kısımları da var muhakkak. Ama genel çerçevede baktığımızda bütün Türkiye'den sadece bizim sendikamıza üye olan Memur-sen'e üye olan sendikalar değil diğer tüm çalışanların genel memnuniyeti var. Ben il başkanımızın nezdinde genel başkanımız ve diğer emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun.
Diğer yönüyle şunu ifade etmek istiyorum. Her Müslüman akıl baliğ olduğu zaman namaz kılmakta mükelleftir akıl baliğ olan Müslüman yeryüzü mescidinde nerede olursa olsun namaz kılmakla mükelleftir. Fakat başka bir mükellefiyet daha vardır bize unutturulan gündemimizden özellikle çıkartılan bir şey daha var o da ilay-i kelimetullah. Allah'ın isminin yüceltilmesi davası . En az namaz kadar önemli bir mevzu dolayısıyla biz bunu unuttuğumuzdan dolayı bugün hem ülkemizde hem bölgemizde hem de dünyada bütün insanlık büyük bir ızdırap içinde. Bir de yine bize unutturulan bir şey daha var. Yüce kitabımız Kuranı Kerim raflara kaldırıldı ve ölülere okunması ruhlara hediye edilmesi şeklinde yanlış bir anlayış içine soktular bizi. Bizim yeniden dirilebilmemiz için raflardan Kuranı Kerim'i indirmemiz lazım. Ölülerin ruhlarına bağışlamanın ötesinde kendi hayatımızı aydınlatacak bir hayat ortamına çekmemiz gerekiyor. Kuran'la yaşamamız gerekiyor. aksi taktirde bugün Mısır'da olanlar Suriye'de olanlar Libya'da olanlar dünyanın dört bir yanında olanlar ülkemizin birçok tarafında  olanlar bu kuranı hayatımızdan çıkarmamızdan raflara kaldırmamızdan sadece ölülere hediye etmiş olmamızdan dolayıdır. Başka hiçbir şey den dolayı değildir. Onun için biz yeniden yeni bir diriliş hamlesiyle ortaya çıkmalıyız. Memur-Sen'i, Cihannüma'yı yeniden dirilişin hareketi olarak nitelendiriyoruz. Memur-Sen bugün 850 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük teşkilatıdır. Bugün bizim Müslümanların Filistin gibi bir derdinin olması lazım.'' dedi. 

''BİZ BİR OLMAMIZ GEREKİR, BERABER OLMAMIZ GEREKİR''
Toplantı'da birlik beraberlik mesajları veren Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ''Biz bir olmamız gerekir beraber olmamız gerekir. Farklı pencereden bakmamıza rağmen eğer bizim yürüdüğümüz yol, dava bir ise bu birliği ve beraberliği aynı sahada enerjileri birleştirmek yürütmemiz gerekir. Baktığınız zaman ülkenin doğusunda da batısında da herkes rahatça yaşayabileceğimiz düşüncelerimizi fikirlerimizi söyleyebileceğimiz bir ortam istiyor. Ülkemizde rahat bir şekilde sendikacılık yapabileceğimiz Belediye Başkanlığı yapabileceğimiz Milletvekilliği yapabileceğimiz bir ortam olmalıdır. Bunu Diyarbakırlı söylüyor Hakkarili söylüyor Trabzonlu da söylüyor. Çok doğru söylüyor. Bu tür toplantılar bu tür birliktelikler işte zaman zaman milli irade platformu zaman zaman Cumhurbaşkanlığı'nda bir araya gelmeler temaslar insanları dokunması hissetmesi çok farklı duygu. Bizim hepimizin hedefi ve mücadelesi insanlara hizmet etmek kendimize gelmek nerden geldiğimizi bilmek nerden geldiğimizi bilerek hedeflerimize doğru yürümek. Ama bu hedef insanlığın hedefidir. Bu hedef bizim bütün ümmetimizin ulaşma mücadelesi verdiği hedeftir. Bir olarak İslam ümmeti olarak herkes huzur, barış ve mutluluk içinde yaşamalıdır. İslam'da bunu emretmiştir. İnşallah bu tür toplantılar bunlara vesile olur.'' dedi. 

''CİHANNÜMA DERNEĞİMİZ KURULDUĞU GÜNDEN İTİBAREN KALİTELİ, NİTELİKLİ VE GÜZEL İŞLER YAPTI''
Karaman Memur-Sen İl Başkanı Yunus Özdemir, Cihannüma Derneği'nin kurulduğu günden itibaren kaliteli, nitelikli ve güzel işler yaptığını dile getirerek ''Bu tür mekanların bu tür güzel işler için kullanılıyor olması gerçekten çok önemli. Cihannüma Derneğimiz kurulduğu günden itibaren gerçekten çok kaliteli, nitelikli ve güzel işler yaptı. Sadece bu ülkeye dair değil bütün dünyaya dair bütün İslam coğrafyasına dair güzel işler yaptı. Karaman'da da bu manada güzel işler yaptıklarına biz şahit oluyoruz teşekkür ediyoruz Allah razı olsun.'' dedi.
Toplantı kahvaltıdan sonra son buldu. 
Necati ERMİŞ