Karaman Milletvekilimiz Mevlüt Akgünkonu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;
“Karamanımız ülkemizin en kurak illerinin başında gelmektedir. İlimiz az yağış almasının yanında son yıllarda yaşanan ağır kuraklık ve su varlığının gittikçe azalması sebebiyle tarımsal üretimde ciddi zorluklar yaşanmakta ve doğal çevre bu durumdan zarar görmektedir.

Hükümetimiz KOP Projesine başlamakla bir yandan Göksu Havzasının sularının bereketini Konya ve Karaman Ovası ile buluşturmayı hedeflemekte, bir yandan da sulama yatırımlarına maddi kaynak sağlamaktadır. Bu amaçla son iki yıldır ilimizde planlanan ve yapımı devam eden sulama projeleri bir bir hayata geçirilmektedir.

KOP İdaresi Başkanlığı’da KOP kapsamında yer alan illerimizin kalkınması için her alanda çalışmalarını devam ettirmektedir.

KOP kapsamında gelecek olan kaynak dikkate alınarak yapılması teklif edilen projeler şunlardır;

1- Merkez
Akçaalan Köyü
Bayır Köyü
İhsaniye Köyü
Aşağı Akın Köyü
Yukarı Akın Köyü
Kızılyaka Köyü
Kalaba Köyü
Medreselik Köyü
Muratdede Köyü
Paşabağı Köyü

2- Ayrancı 
Berendi Köyü
Pınarkaya Köyü
Küçükkoraş Köyü
Üç Harman Köyü

3- Başyayla
Üzümlü Köyü Sulama Projesi

4- Ermenek
Merkez Yas Kooperatif Sahası
Gökçekent Köyü
Balkusan Köyü
Güneyyurt Beldesi Sulama Projesi
Aşağıçağlar Köyü
Tepebaşı Köyü
Sarıvadi Köyü

5- Sarıveliler
Işıklı Köyü
Civler Köyü
Civandere Köyü
Koçaşlı Köyü

Yukarıda ifade edilen sulama projeleri 2013 yılında KOP kapsamında teklif edilecek, KOP İdaresince kabul gördüğü takdirde hayata geçirilecektir.

Su varlığının azalması dikkate alındığına sudan tasarruf etmek ve mevcut kaynakları optimum şekilde kullanmak için bu projelerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda sulama yatırımlarına desteğimiz giderek artarak devam edecektir.” dedi.