Tahsin Ünal Mahallesi Şabaniye Camii arkasında ki Ahmet Hilimi Birand Caddesinin devamı olan sokak dün akşamdan beri araç trafiğine kapatıldı.

Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, Molla Fenari Caddesi 8. sokaktan sola dönüşteki yol, Eski Hükümet Caddesi diye bilinen caddede ki trafiğin rahatlatılması adına  İl Trafik Komisyonunca alınan kararla, araç trafiğine kapatıldığı öğrenildi.

4 hafta gibi bir deneme süreci sonrası tamamen trafiğe kapatılacak olan cadde için, farklı sesler de yükselmeye başladı.

Yolu kullanan vatandaş da uygulamadan çok memnun!
Caddeyi sürekli kullanan vatandaşlar;'' Çok iyi oldu. Araçlar sürekli yolun kenarına park ediyordu. Belirsiz zamanlarda da esnaf sürekli mal indirip, bindiriyordu. Yaya kaldırımları bile kapanıyordu. Şimdi daha güzel olmuş,''dediler.

Esnaf;''Merkezin ana damarını kestiler''

Sokak içersinde esnaflık yapan Nurettin Yemenici;''Şaşırdık niye böyle kararı aldılar ki! Bu cadde burasının atar damarı. Molla Fenari Caddesinden gelen sürücüler kestirmeden 30 metrelik yola çıkabiliyordu. Şimdi ise 4. Nolu Sağlık Ocağının ordan gidip, dönüp gelecekler. Bizlerde mallarımızı nasıl indirip, yükleyeceğiz şaştık kaldık. Bu uygulamanın bir an önce eski haline getirilmesini talep ediyoruz,''dedi.

Uygulamanın daha yeni olmasıyla birlikte, alınan kararın ne kadar doğru ya da yanlış olduğu önümüzde ki günlerde ortaya çıkacak. Bakalım bu 4 hafta sürecinde neler gelişecek, bekleyip göreceğiz.


Haber: Karamangundem.com