Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Kobani’de yaşanan olaylara ilişkin Türkiye’ye cereyan eden durumlar hakkında gazetemize konuştu.  Hatipoğlu, Kobani’de insanlık dramının yaşandığını, Türkiye’nin Kobani’den gelen 150 bin insana kucak açtığını, yaşanan olayların Türkiye’nin birlik ve beraberliğine zarar vermeyi amaçladığını söyledi.

Kobani’de yaşananların Türkiye’de kötü amaçlar için kullanıldığını ifade eden Hatipoğlu, Kobani’yi bahane ederek devletin kolluk güçlerine saldırmanın, otobüslerin yakılmasının ve iş yerlerine zarar verilmesinin akıl işi olmadığının altını çizdi. Hatipoğlu, “Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Hele hele siyasi partiler söylemlerine dikkat etmelidir. Ortamı germemek adına ne yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. Yakıp yıkmak bizim ülkemize zarar veriyor. Hem kamuoyuna hem de partililerimize, dava arkadaşlarımıza, milletimize sizlerin aracılığı ile sükunet tavsiye ediyorum, asla tahriklere gelmesinler. Bu kardeş kavgasının hiç kimseye faydası olmaz. Teröristle o bölgede yaşayan kardeşlerimizi ayırt etmemiz gerekiyor. Bu en önemli konudur. Çünkü, biz etle tırnak olmuşuz, kız alıp vermişiz akraba olmuşuz.  Kuzu postuna bürünmüş hainleri de iyi teşhis etmemiz gerekiyor” dedi.

“ESEFLE KINIYORUZ”

MHP’nin ve ülkü olacaklarının Irak’taki Türkmenlere lojistik yardım gönderirken birçok engelle karşılaştığını ve devletin bu duruma hiç ses çıkarmadığına dikkat çeken Hatipoğlu, “Biz Doğu ve Güneydoğu’da bölücü unsurlarla mücadele ederken parlamentoda olan uzantıların da iyi takip etmemiz gerekiyor. Bir milletvekili “milletin vekili olmuş” bizi temsil eden noktaya TBMM’ye taşınmış ama yine milletin temsilcisi olan bu milletin güvenliğini sağlayan güvenlik teşkilatımıza polisimize taş atan görüntülere rastlıyoruz.  Bu bir ihanettir esefle kınıyoruz, bu bir hainliktir” şeklinde konuştu. HDP’nin Kürt kökenli vatandaşları sokağa davet etmesini eleştiren Hatipoğlu, “Bu konuda gerekli tedbirlerin alınması ve gereğinin yerine getirmesi gerekiyor” uyarısında bulundu.

“PİYON OLMAMALIYIZ”

“Terör her yerde terördür ve lanetlenmesi gerekiyor” diyen Hatipoğlu, şunları dedi: “Sınırlarımızda şehitler verilirken, sınır dışı faaliyetler daha çok önem veriliyor. Bizleri piyon olarak kullanmaya izin vermemeliyiz. Sınırlarımız tehlike altında. Bize sığınanlar başka illerimizde bize karşı terör estiriyor. Antep’te kiracı olarak oturduğu evin sahibini öldürüyor. Yani insani yardıma karşılık terör estiriyorlar. Burası bir yolgeçen hanı asla olmamalı. Bunların esas altında yatan ve çözüm süreci diye millete sunulan aslında bir ihanet sürecidir.” Hatipoğlu, Türkiye’de MHP olduğunu sürece bu ülkeyi kimsenin bölemeyeceğini kaydetti.