Süleymanhacı Köyünde Köy Muhtarı Ali Mor, Azalar ve köyde ikamet eden çiftçilerimizin katıldığı ziyarette; Süleymanhacı köyüne ait tarımsal sorunlar üzerine bilgi alışverişi yapıldı. Ziyarette İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin;  Süleymanhacı köyünde ilerleyen dönemlerde “Az Topraklı ve Topraksız Çiftçilere Toprak Dağıtımı Projesi” çalışmalarına başlanılacağı proje kapsamında 13.000 dekar Hazineye ait tarım arazisinin çiftçilere dağıtımının yapılacağını, dağıtımı yapılacak Hazine arazilerinin tarımsal üretime açılması ile Süleymanhacı köyümüzde üretim deseninin genişleyeceğini, çiftçilerimizin gelirlerinin artacağını, refah seviyesinin yükselerek kırsal alandan kente göçün engelleneceğini söyledi. Projenin teknik detayları hakkında ise Arazi Edindirme Şube Müdürü Yılmaz BÜYÜKATEŞ bilgiler verdi.         

Köy ziyaretinde ayrıca İl Müdürü Keskin; Karaman İlinde özellikle meyvelerde yerel çeşitlerin korunması ve ileriki nesillere aktarılması amacıyla Bakanlığımız nezdinde gen bankası bulunduğunu, Süleymanhacı Köyünde yetiştirilen özellikle kavun, karpuz ve diğer ürünlere ait tohumların temin edilmesi durumunda gen bankasına gönderileceğini ifade etti.

Kisecik Köyünde; Tarımsal Sulama Kooperatifi Başkanı Ahmet Şahin ve çiftçilerle bir araya gelen İl Müdürü Keskin ve Şube Müdürleri, köyün sulama ve diğer tarımsal sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Tarımsal üretimde suyun en önemli ve sınırlı girdi olduğu vurgulanarak, suyun tasarruflu kullanılmasında sulama sistemleri ve sulama kooperatiflerinin uygulamalarının son derece önemli olduğu belirtildi.