KMÜ Prof. Dr. Kemal Esengün Konferans Salonu düzenlenen ve Kamu Yazılım Teknolojileri (KamuTech) Temsilcisi Ali Hikmet Uğurlu tarafından verilen eğitime KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, UNİKOP bünyesindeki üniversitelerin daire başkanları ve şube müdürleri ile Karaman’daki kamu kurum ve kuruluşlarından davetliler ve üniversite personeli katıldı. 
Programın açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, 6552 sayılı torba yasa ve taşeron işçi mevzuatı gereği düzenlenen eğitimde bilgilendirme yapacak olan KamuTech firması temsilcilerine ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Tüfekci, UNİKOP’un dördüncü dönem başkanlığının Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine geçtiğini hatırlatarak UNİKOP üst kurulunun önerileri doğrultusunda eğitim faaliyetleri düzenlediklerini belirtti. UNİKOP bünyesindeki KOP İdaresi ve üniversitelere yönelik eğitim programlarının devam edeceğini söyleyen Genel Sekreter Tüfekci, UNİKOP bünyesindeki kurum çalışanlarının bu programlara katılmaları ve destek vermelerinin önemli olduğunu dile getirdi.  Son olarak bu tür eğitim programlarının ve birlikte yürütülecek idari paylaşımların doğruyu bulmada ve personelin yetiştirilmesi ve geliştirilmesi konusunda katkı sağlayacağına değinen Ahmet Tüfekci, iyi dileklerle konuşmasını bitirdi.
“6552 sayılı torba yasa ve işçi mevzuatı”
Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen KamuTech Şirket Yetkilisi Ali Hikmet Uğurlu, ilk olarak taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasının devamında 6552 sayılı torba yasa hakkında bilgi veren Uğurlu, kontrol teşkilatının görev ve sorumlulukları, işçi mevzuatındaki taşeron işçi kıdem tazminatları, özlük dosyası işlemleri, yıllık izin takibi, maaş ve bordro hesapları, puantaj cetvelleri, sağlık raporları ve hakediş raporu hazırlanması konularında sunum yaptı.
Gün boyu süren eğitimin sonunda KamuTech yazılım teknolojileri hakkında da açıklamada bulunan Uğurlu, Türkiye kamu kurumlarının personel rejimlerinde önemli değişikler olduğunu belirterek, şirket olarak kamu sektörünün ihtiyaç duyduğu yazılım çözümlerini tasarlayıp danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi.
Eğitim plaket töreni ve katılımcılara sertifika verilmesi ile sona erdi.