Karaman Merkezde ikamet eden Taşkaleliler yemekli, eğlenceli toplantıda bir araya geldi. 
Başta İstanbul Taşkaleliler Derneği Başkanı Hüseyin Eroğlu'nun girişimleriyle organize edilen gecede, Karaman Taşkaleliler Dernek Başkanı Hüseyin Soyyiğitoğlu, Hasan Hüseyin Erbay, Ahmet Eryiğit, Ali Kavurgacı'nın desteğiyle çok sayıda Taşkaleli hazır bulundu.


Katılanlara teşekkür ederek, selamla konuşması yapan İstanbul Taşkaleliler Derneği Başkanı Hüseyin Eroğlu konuşmasında;'' Bugün buraya gelmemizin sebebi el ele, yürek yüreğe, tek ses, tek yumruk olarak, hep bir ağızdan hareket etmenin ilk adımlarını, atma kararını almaya geldik. Niçin buradayız? Birbirimizi daha yakından  tanıyıp iletişim bilgilerini, yani bir binanın temeleni oluşturmak, ondan sonra yapı taşlarını hep beraber koymak için buradayız. Burada ortak kararlar almak, ertrafımıza kendi varlığımızı, birlikteliğimizden söz ettireceğiz. Biz birilerini değil, birilerinin bizi konuşmasını, bizden bahsetmesini sağlamamız gerek,''dedi.

Karaman Taşkaleliler Dernek Başkanı Hüseyin Soyyiğitoğlu amaçlarının Karaman Merkezde yaşayanların birbirleriyle daha yakından tanışarak, iletişimlerinin güçlendirmek olduğunu kaydetti. Soyyiğitoğlu;'' Tanışma, kaynaşma gecemize bu kadar yoğun ilgi olacağını tahmin etmiyorduk. Bu program sonrası katılanların iletişim bilgilerini alarak, birbirimizle daha çabuk ve rahat iletişim kurmayı planlıyoruz. Bu toplantılarımızı daha çok katılım sağlayarak, sayısını artırmayı düşünüyoruz''dedi.

Program konuşmaların ardından Taşkaleli Halk Ozanı İsa Oğuz'un söylediği şiirleriyle devam etti. Tamamı Taşkale'li müzisyenlerin çaldığı yöresel ve hareketli parçalarla devam etti. Bu fırsatla da kurtlarını döken hemşehriler, birbirleriyle bolca fotoğraf çektirirken, gece herkesin iletişim bilgilerinin alınarak toplu fotoğraf çekilmesiyle ona erdi.