28 Şubat 2 Mart tarihlerini kapsayan TDBB İşbirliği Toplantısı’na Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ve Türkiye ile üye ülkelerden gelen belediye başkanları katıldı. Çalıştayda “Üye ülkelerde kültürel varlıkların korunması ve restorasyonu” ile “Ülkelerarası ilişkilerde yerel yönetimlerin rolü ve önemi” konuları ele alınırken, birliğin yönetim kurulu toplantısıyla 2013 yılı faaliyet planı görüşüldü.


İşbirliği toplantısı ile ilgili Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, Birliğin üye sayısının her geçen gün arttığını söyleyerek: “Birlik Türk dünyasını aştı. Balkanlar, hatta Afrika, Orta Doğu’da da çok sayıda yerel yönetim bizim üyemiz oldu. Bizim medeniyetimiz, kültür coğrafyamız geniş. Asırlardır medeniyet çalışmalarımız, hizmet götürdüğümüz, barış, adalet götürdüğümüz kıtalar, ülkeler var. Bu ülkeler Türkiye’yi izliyorlar, yerel yönetimde de Türkiye’nin gelişmişliğini görüyorlar. Yerel hizmetlerin çok daha mükemmel yapıldığını gören bu ülkeler Türkiye ile işbirliğine girmek istiyorlar, bunun en kolay yolu yerel yönetimlerle işbirliği yapmak. Biz de bu anlamda güzel organizasyonlar yapıyor, kardeş şehir uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Bütün dünyadan insanları Türkiye’ye davet ediyoruz” şeklinde değerlendirdi.


Çalıştayın son günündeki toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da, “Türk dünyasında bir çatı görevi gören TDBB’nin çalışmalarını çok önemsiyorum, yakından takip ediyorum” dedi.