TEMA Vakfı genel merkezi'nden yapılan açıklama şu şekilde: 
"Güneydoğu’da son bir haftada meydana gelen 12 orman yangınının ardından bir değerlendirme yapan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Ateş yaşamı söndürdü, çok üzgünüz” dedi. Ataç, bu büyük hasarın kaybettirdiklerinin tam olarak yerine konması için yüzyıllar gerekebileceğinin de altını çizdi. TEMA Vakfı’nın yerel temsilcileri aracılığıyla ilk günden itibaren yangın bölgelerini yakından izlediklerini açıklayan Ataç, ormanların yaşam kaynağı toprağı canlı tutan, yağışları düzene sokan ve canlılar için hayati öneme sahip suyu sağlayan ekosistemler olduğunu hatırlattı. 
Mevcut çalışmalar sürecek, yeni projeler araştırılacak
“Kurulduğumuz günden bu yana TEMA Vakfı olarak tüm birey, kurum ve kuruluşları doğal varlıkların korunması için duyarlı olmaya davet ediyoruz” diyen Ataç, TEMA Vakfı’nın bölgedeki doğal varlıkları koruma ve ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini, bu çalışmaları destekleyecek kalıcı ve sürdürülebilir yeni projeler için de çalıştıklarını açıkladı. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı “Bölgedeki yaraların sarılması için tüm birikim ve deneyimimizle desteğe hazırız” dedi. 
1 milyon fidan dikildi
TEMA Vakfı, ağaçlandırma projeleri kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 9 ilde toplam 690  (920 futbol sahası büyüklüğünde) hektar alanda yaklaşık 1 milyon fidan dikti. Bölgedeki meşe projesi kapsamında ise yine 6 ilde 2.157 (2.876 futbol sahası büyüklüğü) hektar alanda çalışıldı. Ağaçlandırılan alanların izlemesi ise devam ediyor.
Doğa eğitimleri verildi
Her yaştan çocuk ve gencin doğayı tanıyan, günlük hayattaki faaliyetlerinin doğaya etkilerini bilen, sürdürülebilir yaşamı tercih eden bireyler olmasını destekleyen TEMA Vakfı Güneydoğu’da binlerce öğrenci ve öğretmene eğitim sağladı. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında TEMA Vakfı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Minik TEMA, Yavru TEMA ve Ortaokul TEMA eğitim programları ile 2.904 öğrenciye eğitim verdi. Ayrıca öğretmenlere yönelik düzenlenen ekolojik okuryazarlık programı kapsamında 2013-2014 dönemindeki mahalli seminerlerde yaklaşık 5.908 öğretmene ulaştı.
Güneydoğu’da meydana gelen yangınlar sırasında ağaçların yanı sıra tüm yaban hayat zarar görmüş, bölgede doğal olarak yetişen yabani armut gibi meyve fideleri de telef olmuştu."
Detaylı bilgi için: Deniz Spatar / [email protected] / 0212 283 78 16
Ceyhun  Bayraktar / [email protected] / 0212 283 78 16