Çanakkale’de duygu dolu saatler yaşayan muhtarlar daha sonra Ankara’da Anıtkabiri ziyaret etti ve THK nun 77. Kuruluş Yıldönümü törenlerine katıldı.

  THK Karaman Şube Başkanı Mahmut Büyükyağcının girişimleri ile düzenlenen geziye 25 köy muhtarı katıldı. Kafile önce Çanakkale’ye gitti. Burada kılavuz eşliğinde şehitlikleri ve Çanakkale Abidesini gezen heyet Fatihalarla şehitlerimiz yad etti ve duygu dolu anlar yaşadı. 
Daha sonra Ankara’ya intikal eden heyet burada önce THK Genel merkezini ziyaret etti. Daha sonra Anıtkabiri ziyaret eden muhtarlar Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulundu ve rehber eşliğinde Müzeyi gezdi.
Heyet son olarak Türk Hava Kurumunun 77. Kuruluş Yıldönümü münasebeti ile Türk Kuşu Tesislerinde düzenlenen kutlamalarda Karamanı temsil etti ve gösterileri izledi.
Gezi hakkında bilgi veren THK Karaman Şube Başkanı Mahmut Büyükyağcı “Muhtarlarımız toplum için çalışan vefakâr dostlarımızdır. Bu gezi ile onlara küçük de olsa bir hediyede bulunmak istedik. Tüm köy muhtarlarımıza açık olan geziye, defalarca davet etmemize rağmen 25 muhtarımızın katılması bizi biraz üzdü. 
Ancak geziye katılan muhtarlarımızın dayanışması, olgunluğu bizleri çok memnun etti. 
Bizler için canlarını feda etmiş atalarımızın kabirleri başında ve dünyanın en büyük zaferinin kazanıldığı mekânlarda olmak anlatılmaz bir duygu. Onlara o mekândan Fatihalarla ulaştık. 
Yine Türk Havacılığının temel taşı olan Türk Hava Kurumunun 77. Kuruluş yıldönümünde Karamanı saygıdeğer muhtarlarımızla temsil etmek de büyük bir onur oldu. Bu gezinin en önemli bölümü de büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarımızı sunmamız oldu. 
Güzelliklerle dolu bir gezi oldu. Katılan muhtarlarımız başta olmak üzere, bizlere bu gezide maddi ve manevi destek veren dostlarımıza da şükranlarımızı arz ederiz” dedi.