Kâzım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Dil ve Tarih Topluluğu'nun davetlisi olarak Karaman'a geliyor.
Timsal Karabekir Yıldıran, üniversite öğrencileri ile buluşarak, Kâzım Karabekir Paşa'yı memleketinde anlatacak.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Amfisi'nde 6 Mart Salı günü saat 15.00'de düzenlenecek olan konferansa tüm Karaman halkı ve öğrenciler davet edildi.

Timsal Karabekir Yıldıran kimdir?

Kâzım Karabekir Paşa'nın 3. kızı olarak 1941 Ankara'da doğdu.

26 ocak 1948'de 7 yaşını bitirdiği gün babasını kaybetti.
Babasının vefatından sonra aile ile birlikte İstanbul Erenköy'deki köşke yerleşti. Erenköy Zihnipaşa ve İngiliz High School'u bitirdi.

1960 yılında bir Ayasbeyoğlu ile evlendi. Bu evliliğinden 3 çocuğu oldu. Eşinin yedek subaylığı yaptığı Sivas Şimkürek Köyü'nde öğretmenlik yaptı.

Daha sonra aydında bir süre ziraat ile ilgilendiler. 1978 yılında ‘Uğur Tenis Tesisleri'ni kurdu ve 1996 yılına kadar tenis ve spor faaliyetlerinde bulundu.
2. evliliğini Atilla Köymen Yıldıran ile yaptı.

Eşi ile birlikte doğu ve güneydoğu illerinde bir seri konferans verdi. Konferanslarında ‘silahla değil kalemle savaşmalıyız' konularını işledi.

1999 yılında eşinin öncülüğü ile Kâzım Karabekir Kültür Merkezi'ni kurdular. 2003 yılında buna katılan Kâzım Karabekir Vakfı'nın ve Müzesi'nin kurucusu oldu. Bu vakıf ile Türkiye Cumhuriyetine hizmet etmek, yakın tarihimize ışık tutmak, ulaşabildiği her yere yardım edebilmek ve genç nesile tarihimizi öğretmek için çalışmalarını devam ettiriyor.

Son yıllarda kapsamlı bir konferans serisi ile gençlerle buluştu. Bu konferanslarında Kâzım Karabekir arşivinden yararlanılarak oluşturulmuş fotoğraflar ile ‘Çanakkale'den Cumhuriyete', ‘Dünü Unutmaki Yarına Hakkın Olsun' başlıkları altında topladı.

Tüm gelirini ve zamanını bu vakıf çalışmalarıyla dolduran Timsal Karabekir Yıldıran, bu asil görevi sağlığı ve ömrü müsaade ettiği sürece yapmayı arzu ediyor.