Protokol ile okul inşaatının ihalesi bir hafta içerisinde yapılacak, temel atma töreni de Eylül ayı içerisinde yapılacak.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Karaman’da 16 derslikli öğretim binası, 200 öğrenci kapasiteli yurt binası, spor salonu, öğretmen lojmanından oluşan Fen Lisesi Kompleksi inşa edecek. Kompleks için imzalar TOBB Birlik Merkezi’nde düzenlenen törende atıldı.
TOBB ve Karaman Valiliği arasındaki protokol törenine TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karacan, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay ve Karaman Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Baştuğ katıldı.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıkloğlu törende yaptığı konuşmada, “Bu mübarek Ramazan gününde, çok hayırlı bir iş için bir araya geldik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Karaman’a büyük bir Fen Lisesi Kompleksi yaptırıyoruz. Bu kompleks 16 derslikli Fen Lisesi, 200 kişilik öğrenci yurdu, spor salonu ve öğretmen lojmanlarından oluşan büyük bir eğitim tesisi olacak ve en son teknoloji ile inşa edilecek” ifadesini kullandı.
-Fen Lisesi 60.yılın anısına yapılacak
Bu yıl, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 60. Kuruluş yıldönümünün kutlandığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Bu Fen Lisesi kompleksi de aslında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 60. yılı anısına yapılmış olacak. Çünkü 60. yıl dönümümüz hem bizim için, hem de Türk iş dünyası için çok önemli” dedi.

Bu 60 yıl içinde Türkiye’nin bölgesinin sanayi devi olmasında özel sektörün büyük payı olduğundan söz eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Bugün Türk özel sektörü, Türkiye’yi İtalya ile Çin arasındaki en güçlü sanayi devi yapmıştır.

60 yıl önce özel sektörün çatı kuruluşu olarak bir apartman dairesinde kurulan TOBB da, bugün üyelerine dünyanın en kaliteli hizmetini veren, en güçlü oda sistemi haline gelmiştir.
Geçtiğimiz ay içinde, dünyanın en güçlü Oda sistemi olarak bilinen Almanya Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nin Başkanı Hans Heinrich Driftmann,  heyeti ile birlikte Türkiye’ye gelerek misafirimiz olmuştu. Kendileri ile bir takım toplantılar yaptık. TOBB’un kapasitesini, yürüttüğü projeleri ve üyelerine yaptığı hizmetlerini anlattık. Bu hizmetleri yerinde gösterdik.
Aslında biz bütün bunları 81 ilde, 165 ilçedeki oda ve borsalarımızla birlikte yaptık. Çünkü bizim camiamız akıl birlikteliği ile, gönül birlikteliği ile ve güç birlikteliği ile hareket eder. Bütün bunlar birlik ve beraberliğin eseridir.
Artık dünyadaki oda sistemlerinin tamamını bilen birisi olarak şunu gönül rahatlığı ile söylüyorum: Dünyanın hiçbir yerinde özel sektöre bu denli katkı sağlayan bir Oda-Borsa yapısı yok.”
-Başkanlara teşekkür
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ile Karaman Ticaret Borsası Başkanlarına da teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, “Hiçbir ücret almadan, kendi işleri için ayıracakları zamanı üyelerinin sorunları için ayırıyorlar, büyük özveri ve başarı ile çalışıyorlar. Bakın bugün buraya gelirken bile bir üyelerinin önemli bir sorunu bize ilettiler, biz de inşallah çözümü için gerekli temasları sağlayacağız” dedi.
-“En büyük eser eğitim için yapılandır”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetimi olarak, bu birlik beraberliğin simgesi olarak her ile bir eser kazandırma kararı aldıklarını açıklayan Hisarcıklıoğlu, en büyük, en kıymetli eserin eğitim için yapılan eserler olduğunu vurguladı. En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Her yatırımın riski vardır, her yatırımdan zarar edebilirsiniz ama insana yapılan yatırım, eğitime yapılan yatırım her zaman kazandırır. Topluma kazandırır, şehrine kazandırır, ülkesine kazandırır” diye konuştu. Bu nedenle TOBB olarak 29 ilde okul ve okul kompleksi yaparken, 16 ildeki okul yapımlarına katkı sağladıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, Karaman’a yapacakları bu Fen Lisesi’nin de hem Karaman’a, hem de ülkemize pırıl pırıl gençler kazandıracağını bildirdi.
-“Karaman bunu hak ediyor
“Karaman bunu fazlasıyla hak ediyor. Bakınız bir şehrin başarısını aldığı göçle tespit edersiniz. Eğer bir şehir çevresinden göç alıyorsa, o şehrin dinamikleri hem kendi hemşerilerine istihdam sağlıyor, hem de çevre il ve ilçelerin insanlarına iş ve aş sağlıyor demektir” ifadesini kullanan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Karaman’ın  bu anlamda çok dinamik bir şehir olduğundan bahsetti.
Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Özel sektörü, sanayisi, ticareti ve tarımı çok kuvvetli bir şehir. Ben bu şehrin özel sektör kanaat önderleri olan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay ile Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Baştuğ’a teşekkür ediyorum.
Ben aslında Karamanlının başarısını, Karamanlının zekasını yakından biliyorum. Biz normalde bu tür protokolleri il seyahatlerine gittiğimiz zaman imzalıyorduk. Bizim başkanlar baktı bizim Karaman seyahati biraz gecikecek, “Başkan biz gelelim imzalayalım protokolü, inşaata hemen başlayalım” dediler. Bu da Karamanlının zekâsıdır, şehrine olan hizmet aşkıdır, haberiniz olsun.”
 -Vali Kahraman ve Komisyon Başkanı Elvan, TOBB’a teşekkür etti
Karaman Valisi Süleyman Kahraman ise TOBB’un yaptıracağı Fen Lisesi’nin hem Karaman hem de Türkiye için büyük bir kazanç olacağını söyledi. “Atalarımız kalemi kılıcın gerisine koymadılar” diyen Vali Kahraman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerini iletti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan da, yapılacak okulun eğitimin altyapısına büyük bir katkı yapacağını dile getirirken, ülkenin gelişmesi için eğitimin önemine vurgu yaptı. Elvan, TOBB’un bu anlamda eğitime katkısının çok önemli olduğunun altını çizerken sanayicilerin en büyük beklentisinin nitelikli iş gücü olduğunu ifade etti.