okul idaresinden yapılan açıklamada;''Okul Müdürümüz Sayın Mehmet Baştuğ başkanlığında  bir grup öğretmen ve öğrenciden oluşan heyet, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü  Sayın Kasım Aydoğdu'yu ziyaret etti. Eğitimde değerler eğitimi projesi kapsamında ,  örnek şahsiyet kriteri doğrultusunda bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen okul müdürümüz Sayın Mehmet Baştuğ zaman ayırdıkları için, İl Müdürü Sayın Kasım Aydoğdu’ya   teşekkür etti.  Uzun yıllar kendisinin de öğretmen ve idareci olarak eğitim hizmetinde bulunduklarını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü  Sayın Kasım Aydoğdu da bu ziyaretten ziyadesiyle memnun olduğunu, kurumlar arası ilişkilerin sıcak tutulması gerektiğini ifade etti.

Karamanımızın gençlerinin hizmetinde olduklarını söyleyen Kasım Aydoğdu,  gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak, onların sağlıklı bir hayat sürdürmelerini sağlamanın kendi amaçları olduğunu ifade etti. Altyapıya çok önem verdiklerini, geleceğin sporcularını yetiştirmek istediklerini, bu çalışmaya da okullarımızın ve öğretmenlerimizin büyük katkı sağlayacaklarını ümit ettiklerini belirtti. Sporun kalıcı dostlukların oluşumunda büyük bir katkısı olduğunu söyledi. Daha sonra beraberce Gençlik Merkezine geçildi. Orada heyetimize mini bir konser verildi. Ardından diğer spor tesislerine geçilerek,  Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Sayın Kasım Aydoğdu tarafından heyetimize bilgi verildi.

Daha sonra İl Emniyet Müdürü Sayın Lütfi Sönmez'i makamında ziyaret eden heyetimiz Eğitimde Değerler Eğitimi “Dostluk” kavramı kapsamında bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. Vakit ayırdıkları için okulumuz Müdürü Sayın Mehmet Baştuğ da bu vesileyle kendilerine teşekkür etti.

İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez'de bu ziyaretten dolayı  memnun olduklarını, çocuklara ve gençlere çok önem verdiğini, yetişkin bireylerden ziyade öğrencilerle sohbet etmeyi sevdiğini belirtti.

İşlenen konunun dostluk olması sebebiyle, bizi biz yapan unsurun “Değerlerimiz” olduğunu; insanca, milletçe yaşamamız için bu değerlere sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Derslerin, konuların, üniversite kazanmanın da önemli olduğunu, ama asıl amacımızın “iyi bir insan olmak” olduğunun altını çizdi.

Çoğu dostlukların gerçek dostluk olmadığını gerçek dostun ancak kendisi için istediği şeyi önce arkadaşı için isterse o zaman gerçek dostluğun kurulabileceğini söyledi. Çevremizde binlerce arkadaşımız olsa da dost sayısının  sınırlı sayıda olması gerektiğini söyledi.

O yüzden dostluk kurarken aceleci olunmaması gerektiğini,  ince eleyip sık dokumak gerektiğini ve herkesten dost olmayacağının iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti. Okulumuza ve öğrencilerimize çalışmalarında başarılar dileyerek heyetimizi uğurladı,''den.di