Karaman'daki Toki yatırımlarını gezip incelemelerde bulunmak için Karaman'a gelen Turan, ilk önce Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı makamında ziyaret etti. Buradan Doğu Kışla'de bulunan Piri Reis Vadisi'nde devam eden TOKİ inşaatı şantiyesinde yetkililerden bilgi alan Turan, örnek evi gezdi. Karaman Organize Sanayi Bölgesinde(OSB) çalışan işçiler için yaptırılacak olan işçi konutları inşaatında inceleyen Turan, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

TOKİ olarak çok uzan zamandır Karaman'da, Türkiye'ye örnek olacak projelerle uğraştıklarını dile getiren Turan, " Bugün içinde bulunduğumuz alana ilk defa geliyorum. Fakat helikopter çekimlerini, projeleri bildiğim için sanki defalarca görmüş gibiyim. Burada içinde yaşayan insanların sadece barınma değil, diğer ihtiyaçlarında karşılayabileceği bir yaşam merkezi olacak" dedi.

Karaman'daki Piri Reis Vadi projesinin de Anadolu'daki bir çok projeye rehberlik edecek, önderlik edecek bir proje olduğunun altını çizen Turan, şunları kaydetti:

" Hem projenin niteliği hem de coğrafya itibariyle bu böyle. Karaman çok güzel bir coğrafya. Sanki Allah vergisi. Bu içinde bulunduğumuz alanda, OSB'de çalışan işçi olarak çalışan, alt gelir gurubuna ait vatandaşlarımız için yapılan bir proje gerçekleştiriyoruz. Göreceksiniz, taksit öder gib,i kira öder gibi ödeme yaparak, işçi kardeşlerimiz ev sahibi olacak. Önümüzdeki 3 - 4 yıl içerisinde bu alan, 15 - 20 bin nüfusun yaşayacağı yeni bir Karaman merkezi olacak. Şu anda 428 konut inşa ediliyor. 32 derslikli bir okul inşa ediyoruz. Önümüzdeki bir, bir buçuk ay içerisinde ek olarak asgari 500 - 600 konutun daha ihalesini yapacağız. Buradaki konutlarımızın tamamı alt gelir gurubundaki işçi arkadaşlarım ve emekliler için. biliyorsunuz, Sayın Başbakanımızın Haziran ayında açıkladı. Emeklilerimize TOKİ'nin yaptığı konutlarda yüzde 25 alım hakkı tanıyacağız. 2 artı 1, dairelerimizde vatandaşlarımız kendilerine kura çıktıktan, sonra evler çıktıktan sonra sadece peşinatları yatırıyor. Sonra taksitleri eve taşındıktan sonra ödemeye başlayacaklar.

" Antalya'daki şantiyeleri gezdiklerini, orada arazi üretmekte zorlandıklarını vurgulayan Turan, " Ama sağolsun Belediye başkanlarımız bize yardımcı oluyorlar. İnşallah 5 bin konut Antalya'da yapıyoruz. Turizm sektöründe çalışan işçilerimiz için. Burada bizim TOKİ olarak ana hedefimiz, hiç daire sahibi olmamış, daire sahibi olmada zorlanan alt gelir gurubundaki vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaktır. Bu çok net bir hedef. Anadolu'nun tamamında, şehrine göre, yerini göre 250 lira ile 500 lira arasında taksitle ve eve taşındıktan sonra ödemesi başlamak üzere vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için uğraşıyoruz. Bu yılki hedefimiz 50 bin konuttu. İnşallah ulaşıyoruz. Önümüzdeki yılki hedefimiz 60 ile 70 bin konut. Bunun yüzde 80'i alt gelir gurupları için üretilen konut olacak" diye konuştu.

 "TOKİ Türkiye'de konuta ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlar için, tek dost eli kuruluştur" diyerek konuşmasını sürdüren Turan, hiç bir ülkede böyle bir uygulama olmadığını, yabancılara 100 dolar taksitle ev veriyoruz dediklerinde buna kimsenin inanamadığını sözlerine ekledi.

 İncelemelere Turan'ın yanısıra AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.