Özellikle Organize Sanayi de çalışan işçileri yakından ilgilendiren konut projesinde, yüklenici firmaya yer tesliminin yapılmasının hemen ardından çalışmalar başladı. Projenin ilk etabında 428 konut yapılacak.

"Konut projesinde ikinci etap çalışmalarına başlandı" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: "Yüklenici firma TOKİ konutlarında ilk etap çalışmalarına başlanmıştır. Ayrıca belediyemiz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, konutlar için gerekli olan içme suyu şebekesi çalışmalarına başlamışlardır. İlk etapta 428 konut yapılacak. Ayrıca 32 derslikli ilköğretim okulu 300 kişi kapasiteli camii, Spor sahaları, fitness alanları, yeşil alan ve parklar, çocuk oyun alanları bulunacak. Bu bölgede 5000 konutluk bir alan ayırdık. Bir kaç etapla 5000 konut yapmayı hedefliyoruz. Bu konutları sadece OSB çalışanları ile sınırlı tutmayacağız. Karamanda en az 1 yıldır sigortalı olarak çalışan vatandaşlarımız bu imkandan faydalanabilecekler." 

Yeni Müracaat Alınmıyor !

TOKİ konutlarına, yeni müracaat alınıp alınmayacağı konusunda vatandaşların sıklıkla soru yönelttiğini söyleyen Başkan Çalışkan " Şu aşamada yeni talepler alınmamaktadır. Yeni talepler alınacağında vatandaşlarımıza geniş kapsamlı duyurularımızı yapacağız" dedi.