Karaman Sanayi ve Ticaret Odası (KTSO) Başkanı Mustafa Toktay, "Karaman, ulaşımla ilgili bütün sorunlarını giderip geleceğe umutla bakan bir il haline geldi" dedi.

Toktay, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir restoranda gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya, Karaman ve Mersin illerinin ekonomik olarak ikinci bir Marmara Bölgesi olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Konya-Karaman arası hızlı tren bağlantısının bu yılın sonuna kadar açılacağını belirten Toktay, hızlı trenle Konya'dan Karaman'a 45 dakikada gidilebileceğini anlattı.

Karaman'a havaalanı yapılması için yer tespiti ve proje çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Toktay, "Karaman Havaalanı'nın yıl sonuna kadar ihalesi yapılacak. Bölgemizde ekonominin gelişmesi adına ulaşımın önemi çok büyük. Karaman ulaşımla ilgili bütün sorunlarını giderip geleceğe umutla bakan bir il haline geldi" diye konuştu.

 - "Karaman son yıllarda yüksek hızlı trenin merkezi oldu"

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Oğuz da Karaman'ın tarihinin en büyük yatırımlarını eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan sayesinde aldığını kaydetti.

Karaman'a son iki yılda büyük yatırımlar yapıldığını bildiren Oğuz, şöyle konuştu:

"Karaman son yıllarda yüksek hızlı trenin merkezi oldu. Bir şehre ulaşım ne kadar kolay olursa o şehrin cazibesi o kadar artar. Karaman her yönüyle kolay ulaşılabilen bir şehir oldu. Karaman devlet yatırımlarında zirve yaptı. Karaman, Lütfi Elvan'la Konya'dan daha fazla yatırım alan bir şehre dönüştü."

Oğuz, Karaman-Mersin arasının yeni yapılan yolla 4 saatten 45 dakikaya düşeceğini sözlerine ekledi.

- "Sayın Bakan vermiş olduğu sözü kesinlikle yapar"

Palmiye Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Arslan ise Karaman'a Cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırımların Lütfi Elvan döneminde yapıldığının altını çizdi.

Sanayici olarak Lütfi Elvan'ın Antalya milletvekili adayı olmasından mutlu olduklarını dile getiren Arslan, "Antalya Türkiye'nin turizme açılan kapısıdır. Sayın bakanımız Antalya'ya çok büyük yatırımlar yapacak. Sayın Bakan vermiş olduğu sözü kesinlikle yapar. Yapılmayacak bir işe asla söz vermez" dedi.