Karaman Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin, sosyal etkinlikleri devam ediyor. Yaz etkinlikleri kapsamında; hayvanları yakından tanımak, doğayla iç içe olmak ve stres atmak amacıyla ilimizde bulunan Kartay Binicilik Kulübü Tesisleri’ ne gezi düzenlendi. TRSM kursiyerleri ve çalışanları keyifli zaman geçirerek ata binmenin heyecanını yaşadılar.
 
Misafirlere bilgi veren tesis sahibi Zafer Atçeken; kulüpte at, tavşan, ördek, güvercin ve maymun gibi çeşitli hayvanların bulunduğunu ve Karaman halkının aileleri ile birlikte binicilik heyecanını yaşayarak güzel vakit geçirebilecekleri bir kulüp olduklarını belirtti. Binicilik Eğitimleri de verilen kulüpte hipoterapi yöntemiyle fiziksel tedavi hizmeti verdiklerini de söyledi.
Etkinlik hakkında bilgi veren Uz. Dr. Fatih Ercin; “Ruh sağlığı tedavisi gören hastaların bu tür etkinliklere ihtiyaç duyduğunu belirterek, ilaçlı tedavinin yanında sosyal tedavi ve rehabilitasyonun önemine dikkat çekti. Ercin, Merkeze kapılarını açan Kartay Binicilik Kulübü’ ne teşekkür ederek, Karaman’ da bu tür sosyal faaliyet ve spor etkinliği sağlayan tesislere her zaman ihtiyaç olduğunu belirtti.
Merkezde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Aydın Bağcı ise; ata binmenin cesaret isteyen ve korkulan bir spor dalı olduğunu ve ancak merkezde verilen çalışmalar, binicilik ve atlar hakkında verilen bilgilerle kursiyerlere cesaretlendirme yapılarak özgüven kazanımı sağlandığını söyledi. 
Bizler de Karaman Kamu Hastaneleri Birliği olarak; özverili çalışmalarını devam ettiren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ ne teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.







,